לא פעם יצא לכם בוודאי לשמוע על קרוב משפחה, חבר או מכר, שסיפר לכם על סכום כסף שקיבל כהחזר מס.
במאמר זה נעסוק במספר שאלות מהותיות, שכל אזרח משלם מיסים צריך לשאול את עצמו לפחות פעם בשנה על מנת לבחון האם הוא זכאי לקבל החזרי מס.
בשלב זה, אתם בוודאי שואלים את עצמכם, "מי זכאי להחזרי מס?"
ובכן, כל אדם ששילם מס הכנסה במהלך השנה שחלפה ובסוף השנה מסתבר כי הסכום אותו שילם עולה על חבות המס השנתית בפועל. הפרש זה נגרם לרוב היות וחישוב המס החודשי אינו תואם את ההכנסה השנתית של אותו עובד. מספר גורמים תורמים לכך:
1. רציפות העבודה.
2. ניכויים וזיכויים שלא הוצהרו בפני המעביד.
3. טעויות טכניות של המעביד בסעיפי ניכוי.
ישנם מספר מקרים שכיחים המהווים אינדיקציה לכך שמגיע לך החזרי מס.
1. אבטלה בחלק מהשנה.
2. החלפת מקום עבודה במהלך שנת העבודה.
3. בעיות רפואיות.
4. עבודה בחו"ל
5. שינוי בסטטוס האישי, אם זה לידה גירושין וכו'.
6. מגורים באזורי עדיפות ( בהם קיימת הפחתת מס (
7. עולים חדשים
8. חייל משוחרר
9. תשלומים קבועים לקרן פנסיה או לקופת גמל.
קיימים מספר מחשבונים אותם ניתן למצוא באינטרנט , שבעזרתם ניתן לחשב האם מגיע לך החזרי מס. מחשבונים אלה יבקשו מכם אינפורמציה לגבי ההכנסות השנתיות, וסעיפי הקלות, ולפיהם ייתנו הערכה די טובה ברוב המקרים לגבי צפי החזרי המס אותם אתם מתעתדים לקבל.
לאחר שבדקתם שאכן אתם זכאים לקבל החזרי מס, נשאלת השאלה, איזה טופס אני צריך להגיש ולמי. ובכן לצורך קבל החזרי מס יש להגיש למס ההכנסה דו"ח הכנסות שנתי. עצמאיים צריכים למלא את טופס "דין וחשבון על ההכנסות" בעוד ושכירים ממלאים את טופס "החזרי מס לשכירים".
בנוסף לטופס זה יש להוסיף מסמכים אישיים כגון טופס 106 , אישורים רלוונטיים מהמוסד לביטוח לאומי.
אנשים רבים חוששים שהגשת דו"ח למס הכנסה תגרום לפתיחת תיק, ובעתיד לדרישה לדו"חות שכאלה באופן קבוע. חשש זה אינו מהווה בעיה, היות והגשת דו"ח לבקשת החזרי מס גורמת לרישום חד פעמי לצורך החזר מס