מקררים מסחריים ניתן למצוא בכל מקום, אין מסעדה, מעדניה, חנות מזון או כל עסק אחר שמתעסק במזון וכמובן בכל בית שאין בהם מקרר. קרור הינו צורך חובה בשביל לשמור על טריות המזון ולהימנע מחיידקים באוכל ומאוכל מקולקל.
קרור תעשייתי
כפי שציינו תעשיית המזון היא הצרכנית הגדולה ביותר של קרור בעיקר בגלל הצורך לשמור על כמויות מזון גדולות במצב תקין. הצורך הזה הינו מעבר לצורך בריאותי, עסק בענף המזון שלא תהיה לו מערכת קרור כלשהי איכותית עלול לשלם על כך כספים רבים מכיוון שהמוצרים שנקנו יינזקו ולא יהיו ראויים למאכל ובנוסף הוא לא יוכל לקנות כמויות גדולות ובכך להוזיל עלויות ולמקסם רווחים. מקררים תעשייתיים יכולים להיות בצורת מקרר רגיל או מקררי תצוגה שהנם שקופים ומטרתם היא להציג את המנות בפני קהל הלקוחות.
חדרי קירור
אופציה נוספת לעסקים בענף המזון כדוגמת מסעדות, מלונות, מפעלי מזון וכדומה היא חדרי קרור. חדרים אלו הינם חדרים בגדלים שונים אשר כל מטרתם היא אחסון של מוצרים רבים ככל הניתן בשביל התייעלות העסק. חדרי קרור אלו צריכים להיבנות על ידי חברה המתמחה בתחום ושיש לה קבלות על הקמת חדרים כאלו בעבר ויש צורך לתת את תשומת הלב לבידוד של החדר, צריכת החשמל שלו, הניקיון שלו ועוד. חדר כזה אם כן יכול להוות פתרון מצוין לעסקי מזון עם תחלופה גבוהה ועם כמויות מוצרים שאינם שגרתיים.