הטיולים שחיכיתם אליהם כל השנה עד שיהיה מזג אוויר מתאים, טיולי בוץ בג'יפים בחורף, קיים הסיכון שתתקעו בבוץ. לפתע, במהלך המסלול המרגש, המלכלך והמהנה, מצאתם את עצמכם למול בוץ תובעני שלא ברור כיצד תעברו אותו - או שכבר העזתם להיכנס לתוכו והדרך החוצה לא נראית באופק.
הקפידו על מספר פעולות כדי למנוע היתקעות בבוץ - לדוגמא, הורידו אוויר בצמיגים. פעולה זו מגדילה את שטח הפנים של הצמיגים ובכך מחזקת את האחיזה - רק אל תשכחו לנפח אוויר מחדש כאשר סיימתם את הטיול ואתם עומדים לעלות שוב על הכביש.
למרות הכל נתקעתם . מה עושים?
1. אם טרם נכנסתם עמוק לבוץ, נצלו את הרגע לעצור את הג'יפ, לצאת מהרכב ולבדוק את עומק הבוץ באופן ידני. קחו מקל ובררו היכן נמצא החלק הקשה יותר בבוץ, שיסייע לכם לקבל אחיזה ולעבור אותו בשלום. חפשו גם אחרי עקבות ג'יפים אחרים, שכבר ניסו את השטח בעצמם. לאחר שהחלטתם מהיכן לנסוע, נצלו את המומנטום וסעו במהירות בינונית ובגיר גבוה. כאשר חוצים בוץ עם ג'יפ, נסיעה איטית יכולה לגרום לכך שתיתקעו עמוק בתוכו.
2. התחלתם לעבור את הבוץ ואתם מרגישים כי אתם שוקעים? כאשר אתם מתחילים לאבד אחיזה והרכב מאט, יש לסובב בזריזות את ההגה מצד לצד, כדי להשיג אחיזה מחודשת.
3. במידה והבנתם שאינכם מצליחים להשיג מחדש אחיזה בשטח, עדיף שתעצרו את הרכב ותימנעו מחפירת בור שרק יסבך אתכם יותר. סעו מעט ברברס, הכניסו להילוך ראשון ונסו שוב לעבור את הבוץ המאיים. במידת הצורך יש לחזור על הפעולה מספר פעמים, עד אשר תצלחו את החלק הבעייתי.
4. כשנתקעתם ולא מצליחים עוד להזיז את הג'יפ שלכם, צאו מהרכב, וחפשו חפץ קשיח כמו בול עץ או אבן גדולה. חפרו מתחת לצמיגים התקועים על מנת לתקוע את אותו חפץ מתחתיהם, כנסו חזרה לרכב, הכניסו להילוך ראשון ונסו שוב לצאת. דאגו שתמיד יהיה בג'יפ חבל גרירה ומעדר קומפקטי, שיסייע לכם לחלץ את עצמכם.
5. שום דבר לא צלח ונכנסתם לעומקו של הבוץ? אל תמשיכו להיאבק, אלא קראו למחלץ מקצועי בעל ניסיון רב, שיוכל להוציא אתכם ממצב הביש, תרתי משמע. לשם כך, יש לדאוג בטרם היציאה אל טיול ג'יפים לשמור מספר של מחלץ כזה בזיכרון הפלאפון, על כל צרה שלא תבוא.