אם בעבר כשלא היו מקררים אי אפשר היה לשמור מזון לתקופה כלשהיא והיה צורך לבשל את המזון במנות קטנות בכדי שלא יהיה צורך לזרוק את מה שנשאר הרי שכיום הבעיה הזו נפתרה – ישנם מקררים בכל מקום ומזון יכול להישמר מספר ימים תלוי בסוגו, ולפעמים אף שבועות. המקומות שבהם יש את הצורך הרב ביותר למקררים הם המקומות בהם מוגש אוכל להמונים וישנם מקררים רגילים ומקררי תצוגה כשבדרך כלל מדובר על מקרר זכוכית או מקרר ויטרינה.
למה יש בהם צורך ?
כפי שציינו ישנם מקררים רגילים, אומנם בתעשיית המזון המקררים הללו הינם מקררים מסחריים גדולים בשביל שיהיה אפשרי לאחסן בהם כמות גדולה של מזון אך אין אפשרות לראות מה בתוכם כשהם סגורים. בשביל זה ישנו מקרר זכוכית אשר ניתן להציבו במקום בולט בחנות, קונדיטוריה או במסעדה והעוגות או כל סוג אחר של מזון מוצגות לסועדים ולאלו הבאים לבחון את המקום. כבר נאמר שאין טוב ממראה עיניים ולכן מקרר זכוכית שהינו שקוף וניתן לראות בו את המזון הינו בעל תפקיד חשוב בכל הקשור לקידום העסק.
מה חשוב לוודא ?
כשמזמינים לעסק מקרר זכוכית כדאי לבדוק מספר דברים. הדבר הראשון הוא כמובן עובי הזכוכית, מקרר עם זכוכית דקה יינזק מהר מאוד מכיוון שכל מכה קטנה עלולה לשבור את הזכוכית. דבר נוסף הוא האיכות הכללית של המוצר וכן ניסיון וביקורות על החברה אשר מספקת אותו. מקרר זכוכית שנקנה לעסק צריך להיות גם עם תעודת אחריות לתקופה ארוכה אך אחריות זו היא בדרך כלל על הרכיבים הפנימיים כגון המנוע, ולא ניתן לבטח את הזכוכית מכיוון שהסיכוי שתשבר בגלל נזק חיצוני הוא גבוה יחסית
אם בעבר כשלא היו מקררים אי אפשר היה לשמור מזון לתקופה כלשהיא והיה צורך לבשל את המזון במנות קטנות בכדי שלא יהיה צורך לזרוק את מה שנשאר הרי שכיום הבעיה הזו נפתרה - ישנם מקררים בכל מקום ומזון יכול להישמר מספר ימים תלוי בסוגו, ולפעמים אף שבועות. המקומות שבהם יש את הצורך הרב ביותר למקררים הם המקומות בהם מוגש אוכל להמונים וישנם מקררים רגילים ומקררי תצוגה כשבדרך כלל מדובר על מקרר זכוכית או מקרר ויטרינה.