מחזיקי דרכון אוסטרי, כמו הדרכון הגרמני יכולים להעביר את זכותם לצאצאיהם ובעקבות זאת נפתחת האפשרות להשיג דרכון אירופאי. יתרונו של דרכון אירופאי הוא שאפשר לנוע באופן חופשי בעולם ולהגיע לכל מקום באירופה אליו חפצים להגיע. מחזיקי דרכון אוסטרי וגרמני יכולים לעבוד במרבית ארצות אירופה ללא צורך בהצגת אישור עבודה.
כל הזכויות והחובות המוטלות על תושבי אירופה חלות גם על ישראלים השוהים באירופה עם דרכון אירופאי. סטודנטים ישראלים המעוניינים ללמוד באחד ממוסדות להשכלה גובה באירופה יכולים לעשות זאת על סמך הדרכון האירופאי. סטודנט העומד בתנאי הקבלה למוסד החינוכי יקבל את כל תנאי הלימודים המוענקים לסטודנט המקומי. נושא נוסף, חשוב במיוחד הוא שכר הלימוד. התשלום בארץ עבור לימודים באוניברסיטה או במכללות גבוה מאוד ורבים מבין הסטודנטים צריכים לשלב לימודים עם עבודה על מנת לממן את הלימודים. במרבית מדינות אירופה שכר הלימוד משולם על ידי המדינה.
בנוסף מקבל הסטודנט חדר במעונות הסטודנטים ללא תשלום שכר דירה הכניסה למוזיאונים ונסיעות בתחבורה הציבורית היא חופשית. סטודנטים ישראלים משתלבים במוסדות החינוך באירופה ושכר העבודה שגבוה בהרבה מהשכר המשולם בארץ, מאפשר לסטודנטים ישראלים, לשלב לימודים עם עבודה בסופי שבוע ובחופשות. ישראלים רבים, בעלי דרכונים גרמניים או אוסטריים ואלה שבידם גם דרכון אירופאי יוצאים לאירופה למצוא עבודה כדי לחסוך כסף לקיום בארץ.
יתרון נוסף בהחזקת דרכונים מארצות שונות באירופה וכן בדרכון אירופאי הוא האפשרות להירשם לכל אחד ממוסדות החינוך במפוזרים באירופה וליהנות מכל התנאים אותם מקבלים אזרחים המתגוררים קבוע באירופה. יתרון נוסף למחזיקי דרכון אירופאי, דרכון גרמני או אוסטרי, הוא אפשרות מעבר גבול למדינות שאינן מאפשרות כניסה עם דרכון ישראלי. מבקשי דרכון גרמני או דרכון אוסטרי צריכים לדאוג לכל המסמכים הנדרשים לצורך כך באופן עצמאי.
המשרדים הממשלתיים בארצות אלו אינן מציעים את עזרתם ולפיכך עורכי דין בישראל הפכו מתווכים בין הלקוחות לבין הממשלות. לעיתים יש צורך בחיפוש מסמכים והוכחות בארכיונים ולשם כך נוצרו קשרי עבודה בין עורכי דין מישראל עם עורכי דין מקומיים המסייעים באיתור מסמכים. זכאים להוצאת דרכון גרמני הם צאצאים לאב שהיה לו או שהוא מחזיק דרכון גרמני ולאם שילדיה נולדו אחרי שנת 1953.
למי שעומד בתנאים יקבל את הדרכון ללא שיקול דעת מצד השלטונות. בניגוד לגרמניה הוצאת דרכון אוסטרי אפשרית לכל מי שנולד עד 1.9.83 להורים או לאחד מהם שהיו אזרחי המדינה בעת הולדתו. בשני המקרים, הוצאת דרכון גרמני ואוסטרי, מאפשר להוציא דרכון אירופאי. תנאי אחד, באוסטריה ולא בגרמניה, שלא יאפשר הגשת בקשה להוצאת דרכון אוסטרי הוא - מי ששרת בצבא קבע או בשירות המדינה לא יוכל להגיש בקשה להוצאת דרכון אוסטרי.
אפשרות נוספת לקבלת דרכון אוסטרי היא לאחר 5 שנות נישואין לבעל אזרחות אוסטרית של לפחות 10 שנים. למי שמחזיק באזרחות אוסטרית 3 שנים יוכל בן זוגו לקבל דרכון אוסטרי לאחר 7 שנות נישואין. בישראל יש כבר אלפי אנשים המחזיקים בדרכונים כפולים דרכון ישראלי ודרכון מאחת ממדינות אירופה והם מנצלים אותם במקרים בהם הדרכון הישראלי אינו מתאים.
יתרונו הרב של הדרכון האירופאי ואפשרויות לנצלו למי שמחזיק בו הביאו גם רבים שעל אף שהם זכאים ועומדים בכל התנאים לקבלו דחו בשתי ידיים את ההזדמנות. רבים מבני הדור השני אינם רוצים כל קשר עם ארצות אירופה שהיו שותפות למשטר הנאצי באירופה בשנות הארבעים של המאה הקודמת. הם אינם מבקרים בגרמניה, לאות מחאה, ובוודאי אינם רוצים להיות אזרחים במדינה זו.