שעונים לגברים ונשים הם שונים במובנים רבים. השוני הראשון הוא כמובן בצורתם החיצונית, שעונים לגבר גדולים וכבדים יותר בדרך כלל. שוני שני הוא בפונקציות, כאשר שעוני הנשים בעלי פונקציות מעטות יותר ונחשבים יותר כמראי שעה ותכשיט.
איך בוחרים שעונים לגבר?
אם החלטתם להצטייד בשעון חדש (השעון הישן התקלקל או ש'סתם' בא להחליף לקראת יום ההולדת) תגלו כי בחירת שעונים לגבר לא פשוטה כמו שנדמה. גברים לא נוטים להחליף תכשיטים (או בגדים ונעליים) לעיתים קרובות, ולכן צריך לרכוש שעון שיחזיק זמן רב ויעבוד היטב. הפרמטרים הבאים יסייעו לכם לבחור שעון עבור גבר (או עצמכם, אם אתם גברים):
• הסתייעו במסגרת תקציב נוקשה. בכל מסגרת תקציב תוכלו למצוא שעונים נאותים ואיכותיים במסגרת האפשר. ישנם שעונים פשוטים במחיר של 150 שקלים ויש שעונים בעשרות אלפי שקלים. טווחי המחירים של שעוני נשים למשל – הוא צר יותר: הרוב די יקר. לדוגמה, שעון פשוט מאד של דולצ'ה וגבאנה לנשים יעלה כ-1000 שקלים, כאשר הפונקציות בו מעטות מאד והדגש העיקרי הוא על אריזתו החיצונית, משובצת יהלומים, אבני חן ומתכות כסופות.
• החליטו בעבור מה השעון: שעון נשי מקסים לדוגמה של חברת bulova (במחיר של כ-1100) שקלים ישים דגש על פעילות קוורץ, זכוכית איכותית ודיוק בשעה – אך הוא בעיקר יהווה תכשיט ולא יהיה עמיד לדוגמה, במים (רק עד לעומק של 30 מטר). שעון גברי צריך להתייחס ראשית לפונקציה שלו: אם זה שעון עבור צלילה, אתם זקוקים לשעון איכותי שיכול לעמוד בלחצי מים בעומק של 200 מטר בלי שישבר או 'יאבד את הצפון'.
• מראה השעון: לכל גבר סגנון לבוש ואורח חיים, והשעון, ככזה שעונדים אותו כל היום וכל הלילה, צריך להתאים לצורת הלבוש, לסוג העבודה וכמובן לטעם האישי של מקבל המתנה.
• מותג הוא גם סוג של פרמטר – אם כי הוא קשור במישרין גם למחיר שתוכלו לשלם.
הפרמטר שיכריע איזה מותג תוכלו לרכוש מבין שעוני הגברים שתתקלו בהם יהיה המחיר. אם אתם רוצים שעון שיחזיק הרבה זמן, אולי שווה לכם להשקיע במותג טוב שיש לו אחריות ופונקציות מתקדמות (וכמובן גם עיצוב יפה). את המחיר הגבוה תוכלו לספוג בחלוקה לתשלומים – או רכישה בהנחה באמצעות האינטרנט.