חפש מאמרים:
שלום אורח
22.11.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

איך מבצעים בניית ממ"ד?

מאת: יוסי לבשיפוצים23/12/2012824 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

איך מבצעים בניית ממ"ד?

אם אתם מתגוררים בדירה אשר אין בה חדר מוגן, אחת האפשרויות הטובות ביותר, היא לבצע בניית ממ"ד בתוך הדירה שלכם. מדובר על פתרון שיכול לסייע לכם מבחינות רבות. ראשית, בניית ממ"ד מעלה משמעותית את ערך הדירה ומשביח אותה. שנית, הממ"ד עצמו יכול לשמש כמרחב מוגן חשוב מאד במקרים של רעידות אדמה ושאר אסונות אפשריים. כמו כן, הממ"ד יכול להיות שימושי מאד - אפשר להסב אותו למחסן, לחדר עבודה, או אפילו לחדר שינה. התכנון של הממ"ד ובנייתו היא גם לרוב נוחה יותר ממימוש של תמ"א 38. אבל איך בכלל מתחילים בתהליך של בניית ממ"ד?

כל האישורים שצריך להשיג

לפני הכל, אם אתם רוצים להתחיל בתהליך של בניית ממ"ד, עליכם להשיג אישור מהשכנים שלכם בבניין (במידה ויש כאלו). לפי חוק, בנייה של ממ"ד דורשת אישור של 75% מבעלי הבתים בנכס. חשוב לציין שגם אם אתם עומדים ברף זה, כדאי לא להסתפק בו ולשאוף להסכמה של כמה שיותר מהשכנים. ככל שיש לכם הסכמה יותר רחבה - כך התהליך יהיה קל יותר. במידה ויש הסכמה של פחות מ75% הנושא עובר לדיון בוועדה לתכנון בניה ברשות המקומית.

חשוב להבין, כי התהליך של הוצאת היתר עבור בניית ממ"ד ברשות המקומית, יכול להגיע עד לזמן של חצי שנה. הסיבה היא בכך שהוספה של חדר כמו ממ"ד יכולה לשנות באופן משמעותי לא רק את הדירה שלכם, אלא את המבנה כולו. עם זאת, ישנן בכל זאת הקלות שונות על התהליך, ופטורים שהמחוקק קבע, כדי לעודד כמה שיותר אנשים להוסיף ממ"ד לביתם ובכך לשפר את הביטחון שלהם.

במהלך התהליך של הרישוי, יש לרוב להמתין כחודשיים עד שאפשר להתקדם לשלב הבא. הסיבה היא שהרשות המקומית מקציבה בכל זמן 60 יום בשביל להגיש תוכניות, לשמוע טענות נגדיות, לפרסם טענות שונות, וכמובן להשיג את כל האישורים מהמחלקות השונות של הרשות. בסיום תהליך זה, אפשר להתחיל כבר בשלבים של בניית ממ"ד לכשעצמם.

מתחילים לבנות את הממ"ד

התהליך של בניית ממ"ד מורכב אף הוא ממספר שלבים שונים. ראשית יש לבצע חיזוק מסוים ליסודות של הבניין. הדבר דרוש משום שלעתים קרובות, בניית ממ"ד מתרחשת בבתים ישנים יחסית, שהם בני יותר מ20 שנה. לכן, ע"מ שהבניין יוכל לעמוד בתוספת של הממ"ד, יש לערוך בו חיזוקים שונים, ולטפל ביסודות שלו היטב.

בשלב הבא של בניית ממ"ד יוצקים גם את היסודות עבור הממ"ד עצמו, ומתחילים ליצור את הבסיס עבור הממ"ד. השלב האחרון של בניית ממ"ד הוא שלב הגימור ועבודות הגבס. בשלב זה מחזקים עוד יותר את היסודות, אוטמים היטב את הממ"ד, ומבצעים כל עבודת שיפוץ נוספת שנדרשת. סה"כ, כדי להוסיף את הממ"ד למבנה שלכם, נדרשת עבודה שנמכת בין חצי שנה לשנה. בסיומו של התהליך, יש לכם ממ"ד מוכן שיוכל גם הלגן עליכם, וגם יוכל לשמש כחדר נוסף ושימושי מאד בבית.

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

צביעת דירה יכולה להיות מהנה ומקצועית כאחד תוכל להקליק כאן על מנת ללמוד עוד על צביעת דירה, שיפוצים, עבודות גבס ועיצוב הבית.

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת יוסי לב

מאת: יוסי לבעיצוב פנים22/01/13782 צפיות
מזנונים מגבס הם הטרנד החדש בסלון, עבודות גבס משנות את פני חדר המגורים ולכן המזנונים המתולוגיים העשויים מעץ מלא מוחלפים היום במזנונים מגבס בסגנון מודרני נקי

מאת: יוסי לבעיצוב פנים23/06/121300 צפיות
צביעת דירה יכול להיות עסק מהנה אם מכינים כמה דברים מראש ולומדים 10 טיפים חשובים ממאמר זה

מאמרים נוספים בנושא שיפוצים

מאת: בנימין קלינגרשיפוצים25/07/233244 צפיות
מה ניתן לעשות במקרה של צו הריסה מנהלי צו הריסה מנהלי: בענף הבנייה, כל הליך של בנייה נדרש לאישורים מתאימים. אין זה סוד כי במקרה של היתרי בנייה, מדובר בביורוקרטיה מורכבת ומעייפת שעלולה להתארך חדשים ואף שנים, אך עם זאת אסור להתעלם מחשיבותם ונחיצותם העילאית של היתרי בנייה, אשר מבטיחים בנייה מורשית ובטוחה שעברה את כל הבדיקות הנדרשות וקיבלה היתר.

מאת: בנימין קלינגרשיפוצים22/01/223674 צפיות
במסגרת תיקון 101 לחוק התכנון והבניה- ביום 1.8.2014 נכנסו לתוקף תקנות חדשות המאפשרות ביצוע עבודות הפטורות מהיתר בניה, בהתאם לתקנות קבעה הועדה המקומית לתכנון ובניה הנחיות מרחביות משלימות לצורך ביצוע העבודות בתחום שיפוט העיר גבעתיים. כדאי להיוועץ עם מומחה בתחום לפני ביצוע עבודה מאחר ואי פרוש והבנה נכונה של הנחיות, מדיניות הוועדה יכולים להסתיים בצו הריסה וקנס מנהלי קצוב.

מאת: בנימין קלינגרשיפוצים18/12/213059 צפיות
מבנה מסוכן מוגדר כך על ידי מהנדס בניין בהכשרתו, אשר ביצע בדיקה יסודית והגיע למסקנה כי אותו מבנה ספציפי מהווה סכנה עבור דייריו או עוברי אורח. הגדרת מבנה בתור 'מבנה מסוכן' נעשית באמצעות הוצאת 'צו מבנה מסוכן' על ידי מחלקת הנדסה אזרחית או היחידה למבנים מסוכנים של הרשות המקומית. לאחר הבדיקה המקצועית, ולאחר ביצוע התיקונים והעבודה הנדרשת רק מהנדס בניין רשאי להסיר את צו המבנה מסוכן .

מאת: דוד כהןשיפוצים23/09/211483 צפיות
האם באמת נחוץ לך מנוף הרמה לקומה גבוהה? לאיזה קומה אתה עובר? אילו רהיטים אתה צריך להעביר? כל השאלות שעליך לשאול את עצמך לפני שאתה שוכר שירות מנופי הרמה.

מאת: דוד כהןשיפוצים18/08/211343 צפיות
כשעוברים לדירה בקומה גבוהה, אין מנוס מהזמנת מנוף הרמה לקומות גבוהות. קיראו איך לעשות זאת נכון ומה חשוב לדעת לפני שמזמינים מנופים.

מאת: אבי דוידישיפוצים04/10/201506 צפיות
מה חשוב לדעת בכדי לבחור נכון באופן קבוע צבעי מוצרי צריכה לשימוש ביתי?

מאת: yoni romשיפוצים07/09/201235 צפיות
מה עושה מאתר נזילות? למה להשתמש במצלמה תרמית?

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica