בהמשך למאמר הקודם בנושא, נדון בהרחבה בשיטה החדשה לטיפולי שיניים. כיצד מגיבים המטופלים לטיפול החדשני ? הכול לפניכם.
מהו אחוז ההצלחה של השיטה החדשה ?
השיטה מיושמת בהצלחה רבה זה כעשר שנים במספר מרכזים בעולם, ומזה כ-8 שנים מיושמת על ידי בהצלחה רבה. מאמרים רפואיים רבים מציינים כי שיטת טיפול זו נחשבת לשיטת טיפול בטוחה ובעלת צפי הצלחה מצוין השואף ל-100%.
במשך כ-8 שנים טופלו על ידי בשיטה זו מעל 600 מטופלים ובכל חודש נוספים מטופלים חדשים. לנו הניסיון הרב ביותר בארץ בשיטת טיפול זו מבחינת כמות המטופלים ומשך זמן המעקב.
איך מגיבים המטופלים?
הטיפול נמשך כ-3 שעות, שבמהלכן נעקרות כל השיניים החולות הנותרות בלסת, מוחדרים השתלים, (בד"כ 4 שתלים ללסת תחתונה ו-6 שתלים ללסת עליונה).
נלקחות מידות להתקנת שיניים זמניות קבועות בסמוך לניתוח, בד"כ אין תופעות-לוואי למעט נפיחות קלה, והמטופלים אינם יוצאים משגרת החיים. במרבית המקרים מדווחים המטופלים כי אינם זקוקים כלל למשככי כאבים, ולכן הם מלאי התפעלות ואסירי תודה. למרביתם מדובר ב"הגשמת חלום".
יוסי קפלאוי יוסי קפלאוי – השתלות שיניים לחולי סוכרת
מה הבשורה החדשה לחולי לב, חולי סכרת וללוקים באוסטיאופורוזיס ?
חולי לב נוטלים בד"כ תרופות לדילול הדם, ובחלקם נמצאים בתפקוד קרדיאלי ירוד. מטופלים אלה אינם מתאימים למספר ניתוחים רב, ולניתוחים פולשניים להשתלת עצם, ונאלצו להסתפק בעבר בתותבות מאחר ולא היו מתאימים להשתלות שיניים בשיטות שהיו נהוגות בעבר.
קבוצת חולי הסוכרת ובמיוחד המטופלים שאינם מאוזנים מבחינת הסוכרת, גם הם אינם מתאימים לטיפולים המורכבים שהיו נהוגים בעבר ואשר היו כרוכים בהשתלות עצם מורכבות, בשל ריפוי פצעים ירוד אצל מטופלים אלה, סיכוי גבוה יותר לפיתוח זיהומים ורמת סוכר גבוהה בדם המשפיעה לרעה על בניית העצם מסביב לשתלים. לכן רוב רופאי השיניים נהגו בעבר ועדיין נוהגים להימנע מלהמליץ על שתלים ומערכות שיניים קבועות ומגבילים את המטופלים האלה לתותבות או לתותבות נתמכות שתלים, ובכך גוזרים על מטופלים אלה איכות חיים ירודה ונכות, המשפיעה בעקיפין גם לרעה על היכולת לאזן הסוכרת באמצעות תזונה נכונה.
מטופלים עם אוסטיאופורוזיס נוטלים תרופות לעיכוב ספיגת העצם. התרופות הנפוצות בקבוצה זו הן: פוסאלאן ואקטונל.
בעשור האחרון הופיעו דיווחים על שכיחות גבוהה של נמק עצמות הלסת בפעולות כירורגיות בלסתות אצל נוטלי ביספוספונאטים. לימים הסתבר כי תופעה זו נדירה ביותר אצל נוטלי פוסאלאן, ושכיחה יותר בשימוש במינונים גבוהים של ביספוספונאטים הניתנים בעירוי . מספר שנים היה מקובל שיש להיזהר או להימנע מהשתלות שיניים אצל מטופלים הנוטלים פוסלן מעל 3-4 שנים, מה שהסתבר לאחרונה כלא נכון. בשנים האחרונות פורסמו מספר מאמרים בספרות המקצועית עם המסקנות הבאות:
• מטופלים הנוטלים ביספוספונטים דרך הפה ומועמדים לניתוח להשתלות שיניים הינם בסיכוי נמוך לפתח נמק של הלסתות.
• שתלים דנטאליים יכולים להיקלט ולהישאר בפונקציה אצל מטופלים הנוטלים ביספוספונטים דרך הפה.
מאחר ושיטת Only on 4 הינה שיטה זעיר פולשנית ואינה כרוכה בהשתלות עצם מורכבות, גם אוכלוסיית חולי הלב, חולי סוכרת (גם לא מאוזנת), וחולי אוסטיאופורוזיס הנוטלים תרופות דרך הפה , יכולים להיות מטופלים בשיטה זו בהצלחה רבה.
• ד"ר יוסי קפלאוי הינו בוגר הפקולטה לרפואת שיניים באוניברסיטה העברית (1983), בעל ניסיון של מעל 24 שנה בתחום ההשתלות הדנטאליות ובשיקום מעל שתלים, ובעל ניסיון ניכר בהשתלות במחוסרי עצם, ובהשתלות בחולי לב, חולי סכרת ((גם לא מאוזנת), ובמטופלים הלוקים באוסטיאופורוזיס (צפיפות עצם ירודה).
ד"ר יוסי קפלאוי בעל נסיון בהשתלות שיניים,השתלות שיניים לחולי לב,
השתלות שיניים ללא הרמת סינוס,השתלות שיניים למחוסרי עצם,השתלות שיניים לחולי סכרת,טיפול לשיניים חסרות,טיפול בדלקת חניכיים ועוד
צור קשר:
בן גוריון 2 רמת –גן מגדל ב.ס.ר 1
net@kaplavi.co.il
טל 03-6339922
פקס 03-7525434