מי צריך חדרי קירור ?
בעבר, לפני שהמושג חדרי קירור הפך שלגור בפיהם של בעלי מסעדות ומפעלי מזון, היה ניתן לאחסן את המזון אך ורק במקררים שהיו מוגבלים במקום שבהם וכן בגודלם ובאפשרות לשים בהם מוצרים גדולים. אפשרות זו ללא חדרי קירור הייתה מגבילה מאוד את בעלי עסקי המון וגורמת הם לקנות סחורה בכמויות קטנות יחסית גם אם היה להם מקרר עומד, מקפיא שוכב או כל פתרון קירור אחר. אפשרות מוגבלת זו הייתה מתורגמת לכסף ולרווח קטן יותר בעסקים.
החדרים
חדרי קירור הינם חדרים שמותקן בהם קירור כמו בכל מקרר והקירור מתפזר בחדר בצורה שווה. חדרים אלו נבנים ומתוכננים על ידי מהנדסים שתחום התמחותם הוא זה והינם בעלי נסיון בבניית והקמת חדרים מעין אלו האתגר בבניית חדרי קירור הוא בידוד מתאים אשר ישמור על החדר מבודד מהחום שבחוץ ובכך ישמור על אורך חייהם של המוצרים השונים, גם אם נכנסים אליו ויוצאים ממנו כל הזמן שלא כמו מקרר רגיל שנפתח ונסגר אחת לכמה זמן.
מה חשוב לוודא ?
כשאנו נרצה לבנות חדרי קירור למפעל המזון שלנו או למסעדה שלנו ישנם מספר דברים שכדאי שניקח בחשבון. הדבר הראשון הוא החברה המציעה את שירותיה והוותק שלה, ישנן חברות רבות אשר בונות ומתכננות חדרי קירור אך מכיוון שמדובר בהוצאה גדולה חשוב למצוא אחת שמבצעת את העבודה על הצד הטוב ביותר. דבר נוסף שחשוב הוא נושא התמיכה הטכנית, מכיוון שבמקררים הללו מאוחסן מזון רב תקלה שתקרה ושלא תטופל מיידית תגרור אחריה הפסדים כספיים רבים מהאוכל שנזרק וכן חוסר יכולת להמשיך ולהתנהל כרגיל. ולכן, חברה הנותנת שירות טכנאי תוך זמן קצר תהיה לפני חברה שמסירה מעצמה אחריות לאחר המכירה.