חפש מאמרים:
שלום אורח
24.11.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

לימודי הוראה - כל המידע

מאת: Daniel Leviלימודים אקדמאיים17/12/2012700 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

צעירים המבקשים לעבוד כמורים חייבים לעבור מסלול לימודי הוראה והכשרה כאנשי חינוך. המסלול מתחיל בתואר אקדמי ולימודי תעודת הוראה ומסתיים בבחינת רישוי של משרד החינוך. מה תנאי הקבלה ללימודי הוראה? כמה זמן נמשכים לימודי הוראה? האם בעלי תארים אקדמיים יוכלו לעבוד מסלול מקוצר?

לימודי הוראה פלוס תואר ראשון

על מנת ללמד במערכת החינוך חייב המורה להחזיק בשתי תעודות – האחת המעידה על סיום תואר אקדמי והשנייה היא תעודת ההוראה. כיום, נהוג לשלב את הלימודים לתואר ראשון עם לימודי תעודת ההוראה ולסיים אותם יחד תוך 4 שנים.

תנאי הקבלה ללימודים אקדמיים בשילוב תעודת הוראה תלויים במוסד הלימודים ובמסלול אותו בחר הסטודנט. ככלל, לרוב ידרשו המועמדים להציג תעודת בגרות מלאה וציון של 500 בבחינה הפסיכומטרית. על הסטודנט לעמוד בכל דרישות הקורסים בממוצע של 75 לכל הפחות על מנת להיות זכאי לסיים את לימודיו. לאחר סיום מסלול התואר והלימודים לתעודת הוראה, על הסטודנט לעבור התמחות במוסד מוכר על ידי משרד החינוך במשך שנה אחת.

בסיום ההתמחות, יש לגשת לבחינת רישוי של משרד החינוך, לאחר עמידה בהצלחה בבחינה, יוכל המורה הצעיר להשתלב במערכת החינוך.

לימודי הוראה וחינוך – מסלולים

בלימודי הוראה ישנם מסלולים רבים שהסטודנט יכול לבחור מבניהם, המסלולים מתחלקים לפי קבוצות גיל:

· לימודי גננות– מסלול המכשיר את הלומד לעבודה בגני ילדים.

· לימודי הוראה לכיתות א'-ב' – מכונים גם לימודי הגיל הרך, מכשירים את הלומד לעבודה עם שכבת א'-ב' בבתי ספר יסודיים.

· לימודי הוראה לבית הספר היסודי – מסלול המכשיר את הלומד להוראה בכיתות ג'-ו'.

· לימודי הוראה לבית הספר העל יסודי – הוראה לתלמידי כיתות ז'-יב'. במסלול זה הסטודנט יכול ללמוד הוראה מקצועית למשל הוראת מתמטיקה, כימיה, לשון, ספרות וכדומה.

בנוסף, בפני סטודנטים להוראה קיימת האפשרות לילמוד לימודי חינוך מיוחד ולעבוד במערכת החינוך המיוחד על כל גווניה עם תלמידים עד גיל 21. כמו כן, המורים לעתיד יוכלו להשתלב במערכת החינוך הרגילה בכיתות קטנות ופרויקטים של שילוב של ילדים עם צרכים מיוחדים בכיתות רגילות.

לימודי הוראה לבעלי תואר אקדמי

המחזיקים בתואר אקדמי ורוצים לעבוד בתחומם כמורים יוכלו לעשות זאת לאחר שיסיימו את החלק השני של המסלול, קרי, תעודת ההוראה וההתמחות. עבור אקדמאים רבים, תעודת הוראה מאפשרת לפתוח בקריירה שנייה, ללמד תחום אותו הם אוהבים לדור הצעיר ולפתח את כישוריהם בתחום ההוראה וההדרכה. כל מי שבידו תואר אקדמי, יוכל לגשת ללימודי תעודת הוראה (בהתאם לדרישות הקבלה של מוסד הלימודים) ולהשתלב יחד עם סטודנטים הלומדים לתעודת הוראה במסלול רגיל.

בנוסף, עבור אקדמאים ישנם מסלולים ייחודיים ומקוצרים המיועדים להכשרת אקדמאים להוראה. מסלולים אלו מותאמים ברמה גבוהה ללוח הזמנים של הסטודנט, ולרוב הלימודים מרוכזים ביום-יומיים בשבוע או מתקיימים אחר הצהריים. תכניות אלו מתאימות מאוד למי שאינו רוצה לעזוב את עבודתו טרם סיום הלימודים.

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:
 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת Daniel Levi

מאמרים נוספים בנושא לימודים אקדמאיים

מאת: ליאורלימודים אקדמאיים24/06/182674 צפיות
הנדסאי בניין לימודי בוקר, הוא מסלול לימודים שיש במספר מכללות טכנולוגיות בארץ. הנדסאים לומדים במכללות טכנולוגיות, שנקראות גם בשם: בתי ספר להנדסאים.

מאת: ליאורלימודים אקדמאיים03/06/182525 צפיות
בית ספר להנדסאים בשכונת נאות אפקה (בתל אביב), נוח להגעה עבור תושבי תל אביב. מומלץ ללמוד בבית ספר, שקבלתם עליו המלצות, מאנשים שאתם סומכים עליהם. לימודי הנדסאים, מתאימים עבור אנשים, שנמשכים לתחומים טכנולוגיים.

מאת: רועי כץלימודים אקדמאיים05/02/181978 צפיות
ברשת האינטרנט ניתן למצוא לא מעט עבודות אקדמיות בתשלום, אולם, חרף המחירים המפתים, לא מומלץ להשתמש ב'בנק' הזה היות שהוא לא מבטיח לכם בלעדיות על העבודה. ממש כפי שאתם קניתם לעצמכם עבודה כך גם שכנכם לספסל הלימודים עלול לרכוש את אותה העבודה בדיוק, מה שעלול להביא את שניכם לעמוד בפני צעדים משמעתיים במוסד האקדמי שבו אתם לומדים.

מאת: ליאורלימודים אקדמאיים23/01/181785 צפיות
הנדסאי מכונות מעולה, יכול לעבוד בעבודה מספקת מאוד. הנדסאי המכונות, יכול להשתלב בתעשיית הטכנולוגיה המתקדמת, או בתעשייה המסורתית. לימודי הנדסאי מכונות, מתקיימים בבתי ספר להנדסאים.

מאת: ליאורלימודים אקדמאיים20/12/171558 צפיות
הנדסאי מכונות בעל ניסיון, יכול לעבוד בתעשייה הישראלית. לימודי הנדסאים, מתאימים לבחורות ולבחורים, שנמשכים לתחומים טכנולוגיים.

מאת: אבי בכרלימודים אקדמאיים16/12/172383 צפיות
מאמר זה דן בסוגיית ההשכלה הגבוהה בקרב נשים בישראל כאשר ההתייחסות מנסה להקיף את כלל המגזרים בפסיפס המורכב של החברה בישראל אם כי עקב המורכבות החברתית הקשורה לסוגיה זו באשר לנשים משכילות מהמגזר הערבי בישראל בכללותו (נוצריות, מוסלמיות, בדואיות ובסייגים מסוימים גם דרוזיות) המיקוד במאמר יהיה בנשים משכילות בחברה הישראלית. כלומר, מצב ההשכלה או מקומה של ההשכלה בהוויה הישראלית בקרב הנשים בישראל. הדיון מתייחס לנשים בישראל מהמגזרים השונים.

מאת: אבי בכרלימודים אקדמאיים16/12/172092 צפיות
מאמר זה דן בסוגיית ההשכלה הגבוהה בקרב נשים בישראל כאשר ההתייחסות מנסה להקיף את כלל המגזרים בפסיפס המורכב של החברה בישראל אם כי עקב המורכבות החברתית הקשורה לסוגיה זו באשר לנשים משכילות מהמגזר הערבי בישראל בכללותו (נוצריות, מוסלמיות, בדואיות ובסייגים מסוימים גם דרוזיות) המיקוד במאמר יהיה בנשים משכילות בחברה הישראלית. כלומר, מצב ההשכלה או מקומה של ההשכלה בהוויה הישראלית בקרב הנשים בישראל. הדיון מתייחס לנשים בישראל מהמגזרים השונים.

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica