לפני הקמת אירוע כלשהו (בת או בר מצווה, חתונה, ימי הולדת, בריתות ועוד) יש רשימה של פרטים רבים אותם יש לסגור לפני האירוע עצמו. יש לבחור אולם בו יתרחש האירוע, לבחור צלם, תקליטן, לפנות למעצב גרפי לעיצוב הזמנות וחלוקת ההזמנות, לערוך רשימת אורחים ועוד. פרט חשוב נוסף הוא קבלת החלטות בדבר צורת הגשת האוכל בין אם בתחילת האירוע, במהלכו ובסופו עם הקינוחים ומה יוגש לאורחים במהלך האירוע, בנוסף יש לדאוג לגבי אופן חלוקת השתייה החריפה, בין אם היא תוגש בברים הפזורים באירוע או תונח על שולחנות האוכל או גם וגם ואיזו שתייה תהיה נגישה במהלך הערב.
בדרך כלל בכניסה לאולם כאשר מתבצעת קבלת הפנים של האורחים המוזמנים נמצא דוכני מזון המגישים מתאבנים קלים לפני הגשת המנות העיקריות במהלך האירוע. בנוסף לדוכנים אלו יש גם בר משקאות קלים וחריפים בשטח הפתוח המציעים לשלל האורחים מגוון משקאות, קוקטיילים ועוד. ניתן להזמין שרותי בר לאירועים אשר מספקים את השירות ומביאים שתייה על פי בקשתכם. אחרים יעדיפו לקנות בעצמם בקבוקי שתייה חריפה ולהניח אותם על השולחנות באולם האירועים, כמובן שתלוי בתקציב העומד לרשותכם.
אטרקציה נוספת היא בר אקטיבי לאירועים מכל הסוגים. בר אקטיבי זה נמצא ברחבת הריקודים במהלך הערב ובעצם מביא את המשקאות החריפים אל הרוקדים. רבים מוסיפים אטרקציה זו לאירוע שלהם על מנת להוסיף ולשמח ולשמור על אווירה שמחה. את השתייה מביאים בדרך כלל במבחנות או בכוסות קטנות של שוטים ודואגים להשקות את האורחים ולהקפיץ את האווירה.
ישנה חשיבות רבה לבחירת התפריט והמשקאות שכן פרט זה תורם ומשפיע על הנאת האורחים. כל בחירה של מנה מסוימת או בחירת משקאות שיוגשו משפיעה על המחיר, כמו גם בחירת הסלטים שיוגשו והכמות, בחירת קינוחים ועוד. את המנות שיוגשו בוחרים על פי התפריט אותו מציע האולם ולעיתים בעלי האירוע בוחרים רק לשכור את האולם ולהביא שירותי קייטרינג חיצוניים אשר יסעידו את האורחים. שירותים אלו לרוב כוללים הגשה עצמית. לא תמיד שירותי קייטרינג יהיו זולים יותר מהזמנת מנות מהאולם אירועים עצמו.