מתוך מחקר שהתבצע על חולי פסוריאזיס כרוניים
מבוא:
המחקר הקליני נערך במטרה לקבוע את היעילות ואת הבטיחות של QoolSkin עבור חולים עם פסוריאזיס פלאק כרוני. המחקר בוצע בהתאם לנהולי האתיקה כפי שנוסחו בהצהרת הלסינקי.
שיטות:
1. החוקרים המובילים את המחקר הם ד"ר ארנון כהן וד"ר אבנר שמר - רופאי עור נודעים עם ניסיון רב שנים בתחום של מחקרים קליניים.
2. המחקר נערך בו זמנית ב 4 מרפאות בישראל והוא כלל 100 חולים (48 גברים, 52 נשים בגילאי 18-65 שנים). החולים הונחו למרוח QoolSkin פעמיים-שלוש ביום על האזורים הנגועים לתקופה של 16 שבועות.
3. במהלך אותה תקופת זמן, המשתתפים נבדקו ב- 5 פגישות מעקב. בכל פגישה הוערכה מחדש חומרת המחלה על ידי הקלינאים המשתתפים, על פי קריטריונים סובייקטיביים שהוגדרו מראש
תוצאות ומסקנות
לשימוש ב- QoolSkin היה קשר ישיר לירידה בחומרת המחלה, כפי שהעידו המטופלים והרופאים. השימוש 3 פעמים ביום הוא בהחלט יעיל יותר מאשר פעמיים ביום. בכל אתרי המחקר לא לא נצפו תופעות לוואי.
בגרף ניתן לראות את צמצום החומרה של המחלה, על פי PASI ו BPSS, גדל עם משך הזמן QoolSkin היה מוחל על העור (ראה תרשים 1 ו תרשים 2). ירידה של 48.4% חומרת המחלה על פי PASI ו -51.4% ירידה לפי BPSS.
המסקנה היא שהטיפול יעיל, בטוח ואין לו תופעות לוואי.
המחקר פורסם ב - The study was published in the "Scientific World Journal 2007" "העולם המדעי Journal 2007". שיעור השיפור במצב העור היה קשור ישירות משך הטיפול - ככל שהטיפול נמשך יותר את השיפור היה משמעותי.
* גרף 1. הערכת חומרת פסוריאזיס על פי אורך הטיפול QoolSkin באמצעות PASI
* גרף 2. הערכת חומרת פסוריאזיס על פי אורך הטיפול QoolSkin באמצעות BPSS
לפרטים נוספים:
צבי בן משה