אחד הדברים המעניינים שאפשר ללמוד היום בקורס בורסה עוסק בשיטות תימחור של נכסים.
מדובר איפוא בשיטה שמהווה למעשה כלי השוואתי להערכת שווי של חברות. זאת על פי שיטת הניתוח הפונדמנטלי כמובן.
העיקרון של השיטה הוא לבצע חלוקה של הרווח הנקי השנתי של אותה פירמה , בשווי הנוכחי שלה (בו היא נסחרת). התוצאה המתקבלת, מייצגת למעשה את מספר השנים אותו יש להשקיע בחברה על מנת להחזיר את ההשקעה הנוכחית, לפי הנחה של רווחים קבועים.
עוד דבר שעליו שמים דגש בקורס הכרת שוק ההון הוא שמדובר בכלי השוואתי ונפוץ. זאת למטרת השוואה בין חברות דומות, או לחילופין השוואה של ענפים ושווקים.
בדרך כלל נהוג להעניק לחברות שיש להן צמיחה גבוהה, מכפיל שהוא גבוה יותר, מאשר לחברות שיש להן צמיחה נמוכה יותר. אם נבחן את המכפילים המקובלים, נגלה שמכפיל מקובל בקרב השווקים המערביים והמפותחים הוא בין 10 ל- 15, ואילו מנגד לשווקים מתפתחים (הצומחים במהירות גבוהה יותר בד"כ) המכפיל הוא גבוה מ- 20.
על מנת להבין דברים אלו לעומק, ניתן ללמוד גם קורס ברוקר שנכנס אף לשיטות השוואה נוספות. זאת במטרה שתהיה לנו האפשרות לנתח את החברות ולדעת באיזו חברה כדי לי להשקיע ולמעשה להעדיף אותה על פני חברה אחרת, שהופכת להיות אטרקטיבית פחות להשקעה.
בעולם של היום המשקיע חשוף למגוון רחב של ניירות ערך ומניות והוא יכול לבחור להשקיע מבין אלפי מניות בארץ ובעולם. לכן, חייב המשקיע להכיר כלי השוואה איכותיים במטרה לצמצם את המניות אליהן הוא מעוניין להיחשף בתיק ההשקעות שלו.