. זירת ההלוואות במסגרת החוץ בנקאית מעניקה את היכולת לכל לקוח לקבל הלוואה מבלי להתעמק במצבו הפיננסי. ההלוואה מוענקת בקלות וללא בירוקרטיה מסובכת. להלוואות מן הסוג הזה יתרונות לא מעטים: ההלוואה ללא הצורך בערבים, על כן היא מאושרת תוך פרק זמן קצרצר, במרבית הקרים תוך יממה, ומועברת לחשבון תוך ימים ספורים. בנוסף, לא פעם, הריבית על ההלוואה נמוכה אשר זו שמציעים הבנקים ומתאימה לאילו הזקוקים להלוואות קטנות. כיום גופים לא מעטים המעניקים הלוואות, דבר מאפשר השוואה תחרותיות בין הגופים השונים. עוד יתרון נעוץ בעובדה שהיכולת לקבל אשראי נוסף, ללא תלות בחשבון הבנק המצמצמת את הסיכון שבמשיכת יתר, מאותו החשבון.
מהן האפשרויות לקבלת הלוואות חוץ בנקאיות?
רק מספר מצומצם של עסקים מוקם עם הון עצמי בכדי שיאפשר מתן מענה להוצאות הראשוניות עבור הקמת העסק. ההוצאות הללו הכוללות החל משכר דירה וכלה בתשלום משכורות והן לא מעטות. קיימות גם נסיבות אחרות כמו לדוגמה עסק נקלע לקשיים כלכליים, או עסק המעוניין במינוף. אמצעי המימון לעסקים הקיימים נכון ליום במסגרת ההלוואות חוץ בנקאיות מגוונים מאוד, והצורך היחידי הוא לדעת כיצד לאתר את אופן המימון האופטימאלי עבור העסק. אמצעי המימון אפשריים לביצוע בשלושה אופנים: הלוואות לעסקים באמצעות הבנקים, הלוואות לעסקים בסבסוד המדינה והקרנות, והלוואות חוץ בנקאיות -מהשוק הפרטי. הבנקים הם הגוף העיקרי להענקת המימון. ברוב הזמן הבנק דורש הצגת תוכנית עסקית המבהירה את מהות ההלוואה ודרך החזרתה. הלוואות חוץ בנקאיות דרך השוק הפרטי הן אופציה נוספת להלוואות והמעלה שבהן היא שהן אינן מצריכות פרוצדורה ממושכת בכדי לאשרן, וללא הכבדה על האובליגו בבנק. החיסרון המרכזי הוא בריביות הגבוהות המשולמות בהלוואות חוץ בנקאיות יחסית לריבית הבנקאית.
הלוואות חוץ בנקאיות בערבות המדינה
סוגי ההלוואות השכיחות מקרב ההלוואות הללו הן הפקטורינג, הליסינג,חברות אשראי פרטיות, שדרכן ניתן לקבל אפילו הלוואות במסלולי משכנתא ועוד. המשכנתא הינה קבלת כספים בעבור משכון הנכס עד להחזרה מוחלטת של הכסף לבנק או לאותו הגורם המלווה. ההלוואה מיועדת לרוב עבור מגורים, השקעה ושיפוץ הנכס עבורו נלקחה המשכנתא. לפני שפונים למערכת הבנקאית, יש לבחון אופציות למימון דרך הלוואות בערבות המדינה, או קרנות הסיוע. הקושי המרכזי בפניה למתן הלוואות חוץ בנקאיות בערבותה של המדינה היא בהליך המושך עד שההלוואה מאושרת או נדחית. ה"קרן לסיוע לעסקים קטנים" מאפשרת הלוואות של עד 500,000 ₪ עם אופציה לפריסת תשלומים ממושכת. קיימים גם גופים פרטיים המאפשרים קרנות סיוע לעסקים, בהם הרשות לעסקים קטנים ובינוניים, קרן להב, קרן שמש, קרן אור ועוד. הקרנות הללו מעניקות מימון לעסקים הקטנים והבינוניים. ההליך הוא מילוי שאלון בצרוף הניירת המתבקשת, דיון בבקשה בוועדת האשראי, הבוחנת נאותות עסקית (חשבון בנק בלתי מוגבל, היעדר תביעות והיעדר חובות לרשויות המס). ובמידה והבקשה מאושרת, תוזרם ההלוואה דרך הבנק בו הוגשה הבקשה, אל העסק.