דודי השמש הכן חוסכים אנרגיה בתקופת הקיץ ובחודשי הקצה של עונות האביב והסתיו, אך ביתר חודשי השנה הקרים יש צורך בשימוש בחשמל.
השימוש בדודי שמש עם היותם תורם להפחתה בצריכת החשמל מן ההיבט הלאומי אינם תמיד מענה נבון לחיסכון כספי למשתמש.
משפחה בת חמש נפשות המתגוררת בקומה התחתונה מתוך חמש קומות מבזבזת מאות!!!!!!!! מטרים מעוקבים של מי שתיה בשנה תוך כדי המתנה להגעת המים החמים מן הדוד אשר בגג. יוצא מזה שבתקופת החורף, המשפחה הנידונה משתמשת בהרבה יותר חשמל לצורכי חימום מים מאשר אלה הגרים בקומות העליונות והיא אינה נהנית כלכלית מיתרונותיו של דוד השמש.
אורך חיי דודי השמש הוא כעשור ומחירם פי שלושה מאשר דודי חשמל. באם נחזור למשפחה המדוברת הרי שהיא לא רק חסכה אלה שילמה יקר על כל ליטר של מים חמים בהשוואה לו הייתה משתמשת בדוד חשמל ביתי.
ודבר נוסף
מגדלי מגורים הפכו לאחרונה לאופנה. שכונות רבות צומחות לגובה. דודי שמש אינם ישימים בסוג כזה של מבנים. אמנם יש ניסיון להיכנס לטכנולוגיה חדשה/ישנה של משאבות חום ומערכות סולריות סגורות אשר שוב מיטיבות עם אלה המתגוררים בקומות העליונות על חשבון המתגוררים בקומות התחתונות.
ובכל זאת, כיצד ניתן להפחית בעלויות של חימום מים?
רובנו "מדליקים" את הדוד חשמלית כאשר יש צורך בכך. איש אינו יודע בוודאות מתי להפסיק את החימום. לעיתים "מדליקים" כלל ללא צורך – כדי להבטיח מים חמים במקלחת. ולעיתים שוכחים לכבות. ומה קורה במקרה ההפוך כאשר נכנסים למקלחת קרה?
במילים אחרות, יש צורך בבקרה חכמה על פעולת הדוד אשר תאפשר הצגה של הטמפרטורה בכל זמן נתון ותאפשר הפעלה על פי תכנית אישית של טמפרטורה וזמן משתנים.
לאחרונה הופיע בשוק בקר אלחוטי אלקטרוני אשר עונה לדרישות אלה ובעזרתו ניתן לחסוך כ50% מעלויות החימום ואף יותר. התקנה של הבקר בבית משחרר את המשתמש מכל הנאמר לעיל, מאפשר אינדיקציה למקרה של תקלה והתנהלות נינוחה סביב הנושא.