נושא שאנשים רבים אינם מכירים הוא אחד מאפיקי ההשקעה הנוחים והפשוטים ביותר. אני מדבר כמובן על המכשיר הפיננסי קרן נאמנות. מדובר למעשה במסגרת השקעה להשקעות משותפות, תוך זכות השתתפות ברווחי הקרן. כלומר קבוצה של אנשים מפקידה כסף, המנוהל על ידי חברה מנהלת בהתאם לתקנון מסוים. הרווחים שנוצרים מניהול הכסף, מתחלקים בין יחידות הקרן, אותה מחזיקים המשקיעים. כלומר הרווחים שייכים למשקיעים.
כמה דברים שחשוב לדעת אודות קרנות נאמנות, ולא רק למי שעושה קורס בורסה, או לחילופין לומד קורס הכרת שוק ההון.
1. לקרן נאמנות ממונה אדם/גוף שהוא מנהל הקרן, ובמקביל ממונה לה גם נאמן.
2. הקרן מאגדת משקיעים רבים, כאשר המטרה שלהם היא השקעה משותפת בניירות ערך מסוגים שונים. בנוסף, קרן הנאמנות מוכרת יחידות השתתפות. אלה מעניקות לבעלים שלהן זכויות שוות הן בנכסים של הקרן והן ברווחים שלה. זאת כמובן על פי אחז האחזקה של כל משקיע בקרן.
3. הסמכות המקצועית לניהול הנכסים בקרן הוא מנהל הקרן. על כן, גובה מנהל הקרן עבור שירותיו, דמי ניהול שנתיים. אלו משוקללים במחיר של הקרן.
4. פרסום תשקיף הוא חובתה של קרן נאמנות. תשקיף הוא זה המגדיר את מדיניות ההשקעה בקרן (בין היתר).
5. לקרן נאמנות מספר יתרונות, כאשר המרכזיים שבהם, הם פיזור ההשקעות, האפשרות להשקיע גם בסכומי כסף נמוכים יחסית, וכמובן השקעה באמצעות גוף ניהול מקצועי (כפי שאנו לומדים בקורס מבוא לשוק ההון).
6. מנגד, לקרן נאמנות יש גם מספר חסרונות וביניהן העובדה שהנזילות היא איננה מיידית (אלא רק לאחר יום מסחר, בניגוד לתעודות סל למשל), וכמובן חוסר יכולת לפקח באופן רציף אחר מנהל הקרן.
עד כאן להפעם, ניפגש בפוסטים הבאים שלי !