. יועץ ההשקעות אישי הסביר ליוסי וחבריו הפנסיונרים שזוהי השקעה באופציות מעו"ף בטכניקת "דלתא-ניוטרל". המילים אופציות מעו"ף לא אמרו להם שום דבר, אך היועץ הבהיר שבבנק יזהירו שאופציות מעו"ף מהוות השקעה מסוכנת, אך בטכניקת "דלתא-ניוטרל" הסיכון נמוך מאוד כי ה"ניוטרל" מנטרל את המעו"ף", רווח הוא של אחוז עד שניים מידיי חודש. אבי הפקיד את כספו ולאחר זמן לא ממושך הופתע לגלות שהפסיד מאות אלפי שקלים. החלטנו להביא בפניכם את הקריטריונים לבחירת יועץ השקעות על מנת שלא תיפלו בפח כמו אבי. המדד הראשון הוא השקעה בטוחה.
יועץ השקעות אישי: השקעה בטוחה
השקעה בטוחה: במידה ויועץ ההשקעות אישי מציע לכם "עסקאות מציאה" או תשואה לא ריאלית, שטובה מכדי להיות אמיתית, במיוחד אם עולה נימוק שאתם עשויים להחמיץ הזדמנות, הדבר אמור להדליק נורה אדומה. סרבו לעסקה שאינכם מקבלים פירוט מדוקדק לגביה. הימנעו מהצעה מפתה ככל שתהיה, להשקיע את כל כספכם בהשקעה אחת. חשדו כאשר יועץ השקעות אישי מספר לכם שהמידע הוא בלעדי. כשמדובר במסחר בבורסה כשמדובר בקרנות נאמנות שנכללות בתיק ההשקעות שלכם, יש לבדוק שאתם לא משלמים כפל הן עבור דמי ניהול הקרן והן עבור ניהול תיקי השקעות. במידה ומדובר בניהול התיק ולא בייעוץ, עליכם לדעת כי מנהלי תיקים מקבלים בחזרה חלק מסכומי העמלות, עובדה שעשויה להוות תמריץ לפעולות קנייה ומכירה רבות. יש לבדוק לעיתים את מספר והיקף הפעולות בתיק ההשקעות שלכם ואם אין פעולות סרק, כמו רכישה ומכירה של ני"ע מסוים באותו יום. קיים הבדל בין
בין יועץ השקעות אישי למנהל תיקים: יועץ השקעות משמעו שהיועץ מעניק עצות, כאשר ההחלטה כיצד ואיך להשקיע היא שלכם בלבד, ואתם אילו המבצעים את הפעולות בחשבון בפועל. ניהול תיקים הוא כשמנהל התיקים מבצע את הפעולות בחשבונכם ואינו מחויב לקבל את הסכמתכם לכל עסקה. למנהל תיקים קיימת גישה לחשבון, על כן עליו להיות אדם בו אתם סומכים לחלוטין.
יועץ השקעות אישי: רישיון
לא כל אחד המציג את עצמו כיועץ השקעות או כמנהל תיקים הוא בעל רישיון בייעוץ השקעות. יש לבדוק את רישיונו באתר הרשות. יש להשוות מספר מועמדים לפני שאתם בוחרים יועץ השקעות אישי או מנהל תיקי השקעות לכספכם. יש לדרוש העתק רישום לכל פעולה של ייעוץ או עסקה. אדם אינו מחויב ברישיון לייעוץ השקעות עד חמישה לקוחות, אך עליכם להיות ערים לכך שאין היועץ תחת פיקוח הרשות ואין הוא מחויב למלא תקנות מהותיות של החוק כמו לדוגמה עריכת ביטוח. יועץ אישי הנוהג כהלכה חייב לדרוש מלקוחו פרטי מצבו הפיננסי, יעדי ההשקעה, צרכים בהווה ובעתיד וכדומה. אינכם חייבים להעביר פרטים אלו, אך מידע עשוי לסייע ליועץ להתאים עבורכם את השירות. יועץ אישי העושה את עבודתו נאמנה יבקש מכם לעיתים עדכונים לגבי מצבכם הכספי. על פי חוק הוא נדרש לבצע זאת לכל הפחות פעם בשנה.