בשנים האחרונות, נראה שאנשים רבים רוצים ושואפים להיות ברוקרים. המושג "ברוקר" קיבל מקום של כבוד בעולם הפיננסי המקומי ובשוק ההון וישנם רבים המחפשים את הדרך ללמוד בורסה במטרה להפוך לברוקרים.
אז בואו ונעשה לכם קצת סדר בדברים.
מבחינה עקרונית, ברוקר הוא למעשה מישהו שמתווך בין עסקאות קניה ומכירה, כלומר מדובר בסוכן המפגיש בין מוכרים וקונים (ויוצר עסקאות של תיווך). בפועל, בישראל לא קיים ברוקר כמקצוע, מלבד בגופים מוסדיים (כמו לדוגמא גופי ברוקראז'), אך מנגד, מעבר לים, בארה"ב, מקצוע הברוקר הוא דבר מקובל, כאשר שם מדובר בתקפיד שבמהותו דומה לזה של יועץ ההשקעות בארץ.
למרות הכל, ישנם אנשים רבים שמעוניינים ללמוד בורסה ולהפוך לברוקרים, וזאת כיוון שהמילה קליטה וישנן מכללות רבות היוצאות במבצעים שונים של קורס ברוקר כלשהו (או לחילופין קורס ברוקרים). אבל אם נבדוק מה קורה בפועל, ונערוך השוואה מבחינת החומר הנלמד באותם הקורסים (כלומר הסילבוס), נגלה שישנם הבדלים משמעותיים בין המכללות השונות, כיוון שבכל מקום מתקבלת החלטה שונה לגבי התוכן המתאים לקורס.
בפועל, השם אמור להפנות את המשקיעים לקורס מסחר בחו"ל, כלומר ללמד את התלמיד על...
1. הבורסות השונות בארה"ב (נאסד"ק, וול סטריט וכו...).
2. סוגי שונים של מכשירים פיננסים.
3. דרכי השקעה וגם על מסחר
4. אופן ההתחשבנות לפי מכשירים פיננסים.
5. מסחר באגרות חוב
6. ביצוע סריקה של מניות
7. מסחר בחוזים עתידיים וסחורות
8. פתיחת חשבון למסחר בחו"ל
9. עמלות מקובלות בענף ועוד.
על מנת למצוא קורס ברוקר איכותי, רצוי להתמקד במוסד הלימודי. יש לוודא מבעוד מועד כי המרצה בעל השכלה מתאימה וכמובן ניסיון מעשי ופרקטי מגוון בתחום בו עוסק הקורס. יש לבדוק שהקורס מקיף, הסילבוס עשיר ושמקבלים את כל הנדרש על מנת לצאת בסוף הקורס עם ידע מתאים.
בהצלחה