עברית שפה קשה, אבל גם "שכנתה"- השפה הערבית. מדי שנה, רבים מעוניינים להתחיל ללמוד את השפה הערבית, תהא הסיבה לכך אשר תהא. הבעיה היא שלימוד שפה חדשה אינו פשוט כלל, דבר שעלול להאריך את משך הלמידה פי כמה. מעוניינים ללמוד ערבית בצורה היעילה והמהירה ביותר? הנה מספר דגשים שיוכלו לסייע לכם בכך.
אל תנסו את זה (לבד) בבית
לא מעט אנשים אשר מתחילים באופן עצמאי ללמוד ערבית, או כל שפה אחרת, מוצאים עצמם לעיתים "תקועים". הסיבה העיקרית לכך היא היעדר מסגרת מתאימה: ברור כי כשלא מציבים יעדים ברורים אל מול העיניים, קשה הרבה יותר להתקדם קדימה. לכן, אין למעשה במצב כזה תכנית לימודים מסודרת, דבר שעלול לא רק להאריך את משך הלמידה- אלא גם לגרום לטעויות משמעותיות בהבנת השפה.
כדי לקצר במידה רבה את הליך הלימודים, מומלץ מאד להירשם למסגרת כלשהי ללימודים. לימודי ערבית יהיו יעילים במיוחד כשהם יועברו על ידי מורה מוסמך שזוהי שפת האם שלו, בשילוב של חומרי לימוד רלוונטיים. כך גם ניתן להתאים את תכנית הלימודים לרמת התלמיד, או אפילו לרצונות הספציפיים שלו..
החשיבות של כיתות מקוונות
תשכחו מהצורך להגיע באופן עצמאי לכיתות הלימוד: כיום, ישנן "כיתות מקוונות", אשר הלמידה בהן מתבצעת דרך האינטרנט. הדוגמא המובהקת ביותר היא לינגולרן, בית ספר של ממש בו ניתן ללמוד מגוון שפות דרך הרשת אליה כולנו מחוברים.
לימודים מסוג זה כוללים בתוכם מספר יתרונות מהותיים, שמייעלים את הליך הלמידה פי כמה. ראשית, נמנע מהתלמידים הצורך לבזבז זמן רב בנסיעות למוסד הלימודים. בנוסף לכך, הרי שבאפשרותם להתאים את זמני הלימודים לסדר היום שלהם: חשוב לזכור שלימוד שפה חדשה אינו נעשה לרוב ב"משרה מלאה", אלא ביחד עם עבודה, חיי משפחה וכן הלאה. רק תכנית לימודים מגוונת, המאפשרת התאמה אישית לכל תלמיד, תאפשר לעשות זאת.
אפשר להיעזר מהאינטרנט
בין התמורות שחולל האינטרנט בחיינו, ניתן למנות את האפשרויות הרבות לצבור ידע חדש. הדבר בא לידי ביטוי אפילו בלימוד שפות. חשבו, למשל, על מאגרי הטקסטים העצומים שיש בו, גם בערבית, שיאפשרו תרגול בקריאה. את האותיות ניתן לתרגל באמצעות לוחות אותיות שפזורים באינטרנט למכביר, בעוד שלדיאלוגים ניתן להאזין אפילו ב-Youtube. כאמור, אפשרויות אלה יעילות בעיקר כשהם נעשים בנוסף למסגרת לימודים מוגדרת.