עוגות מעוצבות- בלוטות הטעם מתחרות בחוש הראייה
עוגות מעוצבות הינן חוויה אמיתית, הן לאלו המכינים אותן והן לאלו המקבלים אותן. לא רק אפייה מעולה ומדויקת, עם שימוש החומרי גלם טריים ומשובחים, עם חיבורים מפתיעים של טעמים מיוחדים, אלא גם עיצוב מוקפד ומושלם- אכיל אף הוא- ההופך את העוגה לפאר היצירה. עוגה מעוצב יכולה להיות סימן דרך, להכיל מסר של המברך, רמז לאופיו ותחביבו של המקבל, חגיגית, מרגשת, מצחיקה, חושנית, מפתיעה- כל מה שתחלמו עליו נמצא באתן עוגות מעוצבות, שתמיד מרגשות.
כשמדובר במצבים של עוגות מיוחדות של ממש, כמו למשל עוגות חתונה, או אז מתגלה כל היצירתיות והמסירות של מעצב העוגה. במצבים כאלו מדובר בלא עוד עוגות מעוצבות אלא בעוגות שלא יביישו קונדיטוריה של בית המלוכה! הם גבוהות, מתוכננות בקפידת של מהנדס חלל, מפוארות ביותר, ולא מביישות את בעלי השמחה, המצטלמים לצידה, חותכים אותה לקול תשואות ואף מכבדים בה את כל האורחים הצופים בה בהשתאות. העיטורים והעיצוב נעשים לאחר לימוד ובירור אופי החתונה, אופי הזוג הנישא, סגנון האירוע כולו, ומתבצעת עבודת מחקר של ממש עוד קודם לתכנון, להכנה ולהרכבת העוגה.
מצבים נוספים בהם יש לאותן עוגות מעוצבות חשיבות של ממש הם למשל מסיבת רווקות. אם חשבתן על מתנה למסיבת רווקות שתשדרג את האירוע פי כמה וכמה מונים, חשבו על עוגות מעוצבות. במקרים אלו תקבלו עוגה שובבה, קורצת ומחויכת , שתהפוך את האירוע, השמח ממילא, למקפיץ במיוחד, רומנטי, חושני או כל דבר המתאים לאופי מסיבת הרווקות שתכננתן.
עוגות מעוצבות- אז מה יש לנו
עוגות מעוצבות הפכו לטרנד שלא נס ליחו. זוהי אינה אופנה חולפת וכולם מחפשים את הסיבה להזמין אחת כזו. קיימות סדנאות רבות לעיצוב עוגות, ללימוד הטכניקות השונות כמו למשל הכנת עוגות מבצק סוכר, הדורשות הבנה של חומר הגלם ההפכפך הזה, ומי שניסה לאפות בכוחות עצמו ולעצב עוגה מבצק סוכר באופן עצמאי, יגלה כי מדובר במשימה שלעתים היא פשוט בלתי אפשרית, אלא אם למדתם את רזי העיצוב.
סדנאות לעיצוב עוגות מקנות את הכלים לכל מי שחובב אפייה ומחפש לשרג אותה לשלב הבא. לצד המעוף והדמיון נדרשות גם הבנה וטכניקות של ניצול שטח העוגה לעיצוב המורכב לעתים מפריטים רבים, של חיבור החלק המעוצב לראש העוגה, או עיצוב ישירות עליה, כאשר אין מקום לטעויות ונדרש דיוק מירבי, של תכנון מקדים, לעתים ממש שרטוט ותוכנית העיצוב כולו, ועוד. כן, גם אם אתם אלופים באפייה או קונדיטורים בקונדיטוריה בעלת שם, עדיין אין פירוש הדבר שתדעו לעצב עוגה או שהדבר יבוא לכם בקלות.