שאלה שעולה הרבה בענף הכלכלה, פינססים ושוק ההון, היא מי בכלל צריך קורס השקעות בבורסה?
ובכן, התשובה היא שרבים מאיתנו צריכים, אבל חלק גדול לא יודעים או לגמרי מבינים זאת.
רוב האוכלוסיה בישראל משקיעה בבורסה בין אם בצורה ישירה ובין אם בצורה עקיפה. מי מאיתנו שיש לו כספי חיסכון ומעוניין להשקיע אותם בבורסה, פונה בדרך כלל למנהל תיקי השקעות שינהל את הכספים שלו, או לחילופין עושה זאת באמצעות יועץ ההשקעות בבנק בו מתנהל החשבון שלו. בכל מקרה, יש לו מישהו מקצועי בר סמכא שדואג לניהול כספיו בבורסה. למרות זאת, איך באמת ניתן לדעת אם מי שמנהל לי את הכספים עושה זאת בצורה טובה? כאן נכנס קורס בורסה לסיפור.
מי שמעוניין ללמוד על שוק ההון, רצוי שיעשה קורס השקעות בבורסה, קורס שמתאים למי שאין לו רקע קודם בשוק ההון, מעין קורס בורסה למתחילים. בדרך זו, הוא יכיר את המונחים החשובים, יבין את ההבדל בין מוצרי ההשקעה השונים, בין תעודות סל לקרנות נאמנות, מהי אגרת חוב, מה הסיכון במניה וכך הלאה. הוא יוכל לבדוק את איש המקצוע ולוודא שתיק ההשקעות שנבנה עבורו, בין אם בעזרת מנהל תיקי ההשקעות ובין אם בעזרת יועץ ההשקעות בבנק, הוא אכן מתאים עבור פרופיל ההשקעות שלו.
מי מאיתנו שאין לו כספי חיסכון להשקעה, וחושב שהוא אינו צריך קורס בורסה, אז יש לי חדשות בשבילכם. קרן השתלמות יש לך? ביטוח פנסיוני או קרן פנסיה כלשהי יש לך? אז גם אתה משקיע בבורסה. אמנם בצורה עקיפה, אבל עדין משקיע בבורסה.
ולכן, רצוי שגם אתה תמצא את הדרך הנוחה והטובה עבורך כדי ללמוד בורסה בצורה מיטבית. אתה אמנם לא צריך לבחון את מי שמנהל עבורך את הכסף באופן ישיר, אבל אתה כן צריך לבדוק את מי שמנהל את כספי הפרישה והחיסכון (ארוך הטווח) שלך ואת ביצועיו בשוק ההון. האם הכספים מושקעים במניות? אם כן, כמה אחוזים מהם מושקעים במניות? האם הם מושקעים בנכסים מסוכנים אחרים? גם אגרות חוב קונצרניות (של חברות) הן לא מוצר בסיכון נמוך... ולכן, רצוי לבדוק את פרופיל הסיכון של החסכונות שלי. ועל מנת לעשות זאת, יש צורך בקורס השקעות בורסה, שיתן לך את הכלים הנדרשים, כדי להיכנס לעולם ההשקעות ולהכיר את המונחים, האפשרויות ואיך מנהלים תיק השקעות בצורה מיטבית.