בעבר כל נושא הפנסיה ומכירת המוצרים הפנסיוניים היה פרוץ וכל סוכן ביטוח שרצה יכל לקרוא לעצמו בשם "יועץ פנסיוני", כך שהדבר הפך לנורמה ורבים הם סוכני הביטוח שכינו עצמם גם בכינוי זה, על מנת למכור את המוצרים. מדוע הם עשו זאת? על מנת להיתפס בעיני הלקוח כיועצים ולא כבעלי אינטרס כלשהו למכור להם את המוצר. בפועל, סוכני הביטוח לא היו יועצים ולא ניסו להתאים ללקוח את המוצר הטוב ביותר עבורו, אלא ניסו למכור ללקוח את המוצר אותו הם משווקים או לחילופין את המוצר הרווחי ביותר עבורם.
מפאת הנ"ל הוקמה ועדת בכר ולאחריה כידוע, נעשתה רפורמה רחבה בתחום הביטוח והפנסיה, הידועה בשם "רפורמת בכר". חלק חשוב ברפורמה עוסק בתחום הביטוח והפנסיה ומסדיר את הקונפליקט שהסברתי לעיל.
יועץ פנסיוני
למעשה, החוק יצר מצב שיועץ פנסיוני יהיה ללא זיקה למוצר פנסיוני. כלומר אסור עליו להתקשר עם יצרן של תכניות ביטוח ופנסיה (חברות ביטוח) בהסכם כלשהו לשיווק המוצרים שלו, או לחילופין לקבל ממנו עמלות עבור הפניית לקוחות. היועץ נדרש להיות כזה הרואה את טובת הלקוח לנגד עיניו ועליו להציע לו את המוצר המתאים ביותר עבורו, מבין שלל המוצרים הקיימים בשוק. זאת על מנת למנוע מצב של ניגוד עניינים.
סוכן ביטוח פנסיוני
מנגד, סוכן הביטוח הפנסיוני, הוא כאמור משווק של מוצרי ביטוח ופנסיה ובניגוד ליועץ פנסיוני, הוא כן יכול להתקשר עם יצרן תכניות הביטוח והפנסיה בהסכם לשיווק מוצריו ויכול לחילופין קבל ממנו תשלום או עמלות עבור הפניית לקוחות או מכירת המוצרים.
אבל איך למעשה מקבלים רישיון לייעוץ פנסיוני?
רישיון לייעוץ פנסיוני מקבלים כמובן רק לאחר מעבר של בחינות ותקופת התמחות (נקראת גם סטאז') אצל סוכן ביטוח מורשה. על מנת לעבור את הבחינות המקצועיות, יש לאתר מכללה המכשירה תלמידי עבור לימודי ביטוח.
בהתאם יש להירשם לקורסי ההכנה לבחינות על מנת להגיע אליהן בצורה מיטבית ולמנוע מצב של חזרה על הבחינה מספר פעמים עד שעוברים אותה. זאת בשל העלאת רף הקושי בבחינות. דבר שנעשה גם כן ברפורמת בכר, שהבינה כי על סוכני הביטוח והיועצים הפנסיוניים לעמוד ברף דרישות גבוה יותר ומקצועי יותר.
יש ללמוד קורס יסודות הביטוח וגם קורס ביטוח פנסיוני, על מנת לגשת לבחינות ולהיות ערוך אליהן כמו שצריך. לאחר מעבר הבחינות, יש למצוא מקום שיקבל אותך בתקופת ההתמחות.