אם אתם מעוניינים לראות איך הפרויקט עליו עבדתם קשה והשקעתם לא מעט שעות עבודה ייראה, הדפסת תלת מימד היא הטכנולוגיה היעילה והמתאימה ביותר עבורכם- המעוניינים לראות את עיצוב המוצר המוגמר. בין אם מקדמים יוזמה כלשהי או מנסים לגייס תומכים שישקיעו בפרויקט המיוחד שלכם, הדרך הטובה ביותר בה תוכלו להעלות את סיכויי ההצלחה שלכם היא באמצעות שימוש בטכנולוגיית הדפסת תלת מימד.
הדפסת תלת מימד- מהי?
זוהי טכנולוגיה שבעזרתה ניתן ליצור דגמים תלת ממדיים תוך שימוש בחומרים פלסטיים ופולימרים מסוגים שונים. כיום קיימות מספר שיטות בהן נהוג לבצע הדפסת תלת מימד כאשר חלקן טובות יותר וחלקן פחות, הכול בהתאם לצורך שעולה. בחלק מההדפסות ניתן לעשות ברכיבים מכאניים, ליצור הדפסות בצבעים מלאים ואף ליצור הדפסת תלת מימד ששמה דגש על הפרטים הקטנים. אופי ההדפסה חייב להיקבע על פי תוכן הפרויקט והדגם הרצוי. על מנת לבצע הדפסת תלת מימד בדיגום מהיר, יש צורך בקבצי CAD הנמצאים בפורמט STL בהם נשתמש למטרת יצירת ההדפסה
שיטת Direct Digital Manufacturing
בשיטה זו עושים שימוש בהדפסת פולימר תוך שבונים את הדגם בהדרגתיות ומקפידים ליצור הפרדה ביו השכבות באמצעות מנורת UV. הדפסת תלת מימד זו נחשבה לטובה והעלות שלה גם סבירה אך חשוב לדעת כי מדובר בטכניקה שבה החומר בו משתמשים אינו עמיד בטמפרטורה שמעל לארבעים וחמישה מעלות וכי ניתן להשתמש רק בשלושה צבעים למטרת היצירה והם שקוף, לבן וכחול.
שיטת FDM - Fused Deposition Modeling
הדפסת תלת מימד שיוצרים תוך שימוש בחומרים פלסטיים חזקים. הדגם נבנה בשכבות באמצעות הזרקה של פולימר, פרוצדורה בה שולטים דרך המחשב. שיטה זו נחשבת לטובה במיוחד כיוון שרמת הדיוק שבה הא גבוהה והחומרים בהם משתמשים הם עמידים ואמינים. החיסרון בשיטת הדפסת תלת מימד זו היא כי פני השטח הם לרוב מעט מחוספסים ויש לעשות גימור אם מעוניינים שפני השטח יופיעו כחלקים.
שיטת Stereolithograpy
מדפסת תלת מימד ותיקה שפועלת באמצעות פולימר שהוקשה על ידי קרן לייזר. בתהליך יצירת הדפסת תלת מימד בשיטה זו, שכבות הדגם נוצרות בהדרגתיות תוך הקפדה על שימוש בחומרים חזקים ודיוק מקסימאלי. החיסרון בשימוש בשיטה זו הוא כי מדובר בשיטה יקרה יותר באופן יחסי אל השאר.
שיטת Inkjet Printing
יצירת הדפסת תלת מימד במגוון צבעים באמצעות הדפסה ישירה על דיו על אבקת גבס. ההדפסה היא יחסית מהירה וזולה אך החומרים בהם משתמשים הם לא מאוד חזקים ועמידים ולכן לרוב נהוג לעשות שימוש בשיטה זו רק כאשר מדובר בהפקת דגם המיועד לתצוגה בלבד.