כתושבת של העיר רחובות ואימא לשני ילדים קטנים גם אני עמדתי בהחלטה לא קלה, האם לרשום את ילדי במסגרת של גני ילדים פרטיים או גני ילדים עירונים.
נכון, בגני ילדים עירונים חל חוק חינוך חינם מה שמקל על לנו על הכיס (שגם ככה העלות של ילד ממוצעת בישראל מגיע למימדים בלתי נתפסים עוד לפני שחשבנו על מסגרת לילד), אבל זה עומד אל מול יתרונות ענקיים שיש שאנו מדברים על גני ילדים ברחובות פרטיים.
כאם בישראל ערכתי תחקיר קטן בנושא גני ילדים ברחובות פרטיים מול עירוניים שאני אעלה במאמר זה.
קצת היסטוריה: גני ילדים זאת בעצם מסגרת פורמאלית בדרך כלל יומית שנועדה לילדים. גן הילדים הראשון בישראל הוקם בעיר ראשון לציון על ידי אסתר שפירא בשנת 1898.
ילדים שלפני כן בילו את רוב שעות היום בבית ההורים נשלחו למסגרת חדשה, גני ילדים ברחובות זאת בעצם הפעם הראשונה שהילדים פגשו ילדים אחרים בני גילם במסגרת פורמאלית, מפגש ראשון בתוך אותה מסגרת של גני ילדים שבעצם מאפשר אינטראקציה חברתית לילדים בין הילדים מה שמאפשר להם לרכוש מיומנויות חברתית שונות.
המיומנויות החברתיות שנרכשות בגן הילדים חשובות מאוד להמשך ההתפתחות הן החברתית, הרגשית וכמובן קוגניטיביות.
הדגש בגני ילדים הוא משחקי בקבוצה, שיתוף, עזרה לזולת, הקשבה וכמובן תכנים לימודיים, היסטוריה, חגי ישראל.
במסגרת של גן ילדים, הילד שלנו מקבל סביבה בטוחה שמאתגרת אותו מבחינה קוגניטיבית ועוזרת לילד לממש את היכולות שלו, הזדמנות להתפתח ולממש את הפוטנציאל והכישורים שטמונים בו.
בגני ילדים פרטיים ברחובות היתרון הוא שיש מענה אישי לכל ילד והורה, הצוות המקצועי (הגננת והסייעות), מאמין שכל ילד הוא שונה ומיוחד כמובן בעל קצב למידה שונה, כישורים שונים אופי שונה וכו', העשרה שיש בגן ילדים פרטי מגוונת יותר, ישנו מספר רב יותר של חוגים.
בגן ילדים פרטי שמים דגש על תזונה נכונה ובדרך כלל יש בין 2-4 ארוחות ביום, תלוי בסוג המסגרת מעון יום או צהרון, בגני ילדים מסוג זה השעות של הפעילות יותר ארוכות וכך גם הלוח חופשות יותר גמיש לא כמו גני ילדים עירוניים שכפוף לחופשות ושביתות.
איך לעשות בחירה מושכלת בבחירת גן ילדים ברחובות מתוך כל אותם גני ילדים?
אחד הדברים הראשונים שיש לעשות, זה סיור בגן הילדים, להתרשם מאיך הוא בנוי, טיב ותקינות המשחקים, האם יש מיזוג, לבקש לראות את המטבחון, את השירותים, להתרשם מרמת הניקיון, לדבר עם הגננת, לשמוע על התכנים והחוגים שמוצעים, מה התפריט שמוצע לילד, כמה ארוחות ניתנות.
מקווה שנתתי לכם כמה טיפים שימושים ונקודות למחשבה.
ולזכור שהילד שלנו והחינוך שלו לא נמדדים בכסף.