מבין כל היבשות, אירופה היא המבוקשת ביותר בקרב ישראלים שרוצים לנפוש בחו"ל, וזאת מכמה סיבות עיקריות: קודם כל, אירופה היא קרובה יותר לישראל, ולכן זול יותר לטוס אליה. שנית, הפרשי השעות הם בערך 2 שעות, לכל היותר, כך שאין בעיה להתאקלם. שלישית, אירופה אוחזת בתוכה היסטוריה עשירה, שכוללת בין השאר את ההיסטוריה של היהודים.
עם כל הדברים הטובים שיש באירופה, יש חודש מסוים שבו יש ירידה משמעותית במספר הטסים לאירופה והנופשים בה, בעיקר בערים מסוימות, משום שמזג האוויר בהן מתחיל להשתנות. שלא כמו אצלנו בישראל, השינוי חדש יותר.
כבר עכשיו אפשר לראות שיש מזג אוויר בברלין שלא תמיד נוח לטיולים. ספטמבר הוא החודש שבו מתחילים לרדת גשמים בתכיפות גבוהה יותר ונהייה גם קר יותר, בעוד שבישראל עדיין קיצי ונעים.
מזג אוויר באמסטרדם וערים נוספות במרכז אירופה כבר לא נוח כמו שהוא היה בחודשים יולי ואוגוסט. כאמור, השינוי הוא יחסית חד, לכן הירידה במספר הטסים לערים המבוקשות באירופה מתרחשת די בפתאומיות.
באופן עקרוני, למרות שיש מזג אוויר בפריז שלא הכי נוח לנו הישראלים, עדיין אפשר למצות את הטיול, רק שרובו יהיה במקומות סגורים (מוזיאונים, מסעדות וכדומה). יש אנשים שאין להם בעיה והם לא מחפשים לעשות טראקים, אבל המחשבה על האריזה של המזוודות די מייאשת.
היות ובאירופה נעים ביום אבל קר בלילה, צריך לארוז מזוודות עם בגדים מתאימים גם לשמיים בהירים ומזג אוויר נעים וגם לקור. אולי לחלק קל לארוז בצורה מהירה ואפקטיבית, אבל רובנו מתקשים וכמעט תמיד קורה מצב שמשהו חסר לנו ואנחנו מגיעים לשם לא מוכנים כמו שצריך.
את האתנחתא המורגשת באירופה בחודש ספטמבר בתחום התיירות מרגישים בערך עד לחודשי הקיץ הבאים, אבל מתום החורף, כבר מרגישים בעלייה מסוימת, שכן אז פחות קר והאביב מביא איתו פסטיבלים שונים ברחבי אירופה.
שיא השפל של התיירות באירופה הוא בחודשים ינואר ופברואר, אז המעלות מגיעות למינימום, ולנו הישראלים לא פשוט להתמודד איתן. מי שכבר היה באירופה בחודשים אלו יודע שמרגישים את ההבדל בין מזג האוויר בארץ לבין זה שבאירופה ברגע שיוצאים מנמל התעופה.