הגריל הפשוט ביותר הינו גריל פחם, כאשר יש מכל רדוד שעליו מונחים הפחמים, ולאחר הדלקתם מניחים את רשת המתכת ועליו צולים מאכלים שונים ומגוונים. לעיתים גריל זה מורכב מעט יותר, אבל עדין פועל באותו האופן, כאשר מוסיפים משטחים בגבהים שונים לצלייה בטמפרטורה שונה. צלייה על גבי פחם היא שיטה המוכרת כ5000 שנה, הפחם נוצר בעקבות תהליך שריפת עץ בטמפרטורה גבוהה בהיעדר חמצן. הסיבה לשריפת פחם ולא עץ הינה שהעץ מכיל מים בכמויות גדולות מה שפוגע בצלייה, גם בפחם קיים ריכוז של מים אך ריכוז זה נמוך במיוחד ולכן מסייע בצליה איכותית. כאשר אנו שורפים עץ בשל ריכוז המים הגבוה נוצר עשן רב, גם בשריפת פחם נוצר עשן אך הוא מועט בהרבה. כאשר יש עשן רב האוכל הנצלה מקבל טעם מעושן מידי, דבר שאינו קורה כאשר אנו משתמשים בפחמים.
גריל גז, כשמו כן הוא פועל על ידי שימוש בגז, בדיוק כמו הגז בכיריים הביתיות שלנו. לגריל מסוג זה ישנם יתרונות רבים, בין היתר נוחות השימוש וניקון הגריל, אם זאת רבים טוענים שגריל מסוג זה פוגע בטעם האוכל שכן שריפת הפחמים בעת הצלייה מוסיפה ארומה וטעם לאוכל. אנשים רבים בוחרים בגריל גז אל אף שטעם האוכל שונה מאשר צלייתו בעשן, וזאת מאחר שהיתרון המשמעותי ביותר של גריל גז הוא היכולת שלנו לבחור את הטמפרטורה ודרגת הצלייה. אנשים רבים אינם יודעים כיצד לצלות על פחמים, וכאשר הם מחליטים לרכוש גריל הם מעדיפים של להסתבך עם הדלקת פחמים וללכת על הדרך הקלה והנקייה ביותר, שהיא רכישת גריל גז. הדלקת גריל הגז היא פשוטה מאוד, במרבים הגרילים יש לחצן להדלקה אוטומטית של הלהבה וכיוון הטמפרטורה.
חשוב לציין שכאשר נערכו מבדקים לקהל טועמים של צלייה על גבי גריל גז אל מול גריל פחמים, מרבית האנשים לא הצליחו להבחין בהבדל, כאשר ההבחנה בין אופן הצלייה השתנתה בעקבות סוג המזון הנצלה. בצלייה של המבורגרים, קציצות נקניקיות ועוד, לא חשו הטועמים בהבדל. ההבדל הורגש על ידי הטועמים כאשר הם צלו סטייק על הגרילים השונים. העשן שנוצר מצלייה על גריל גז הוסיף ארומה נוספת לאוכל שניתן היה להבחין בו. אין ברצוני לקבוע במאמר זה איזה מסוגי הגרילים השונים הוא הטוב ביותר, מאחר ומבחן זה איננו מציאות, בחינה של גריל צריכה להיות מותאמת למשתמש. אנשים רבים שמידי ערב מגיעים ומעוניינים לזרוק מספר סטייקים על הגריל יעדיפו לרוב שימוש בגריל גז שמונע מהם את הטרחה והלכלוך. נושא חשוב נוסף שיש לבחון הוא עליות הגרילים השונים, שימוש בגריל גז על פי רוב עולה יותר מאשר שימוש בגריל פחמים.
לפני קנייה של גריל עליכם לשאול את עצמכם מספר שאלות, כמות הפעמים בהם אתם צולים, והאם להתפשר על הטעם בשביל נוחות. אין תשובה אחת נכונה לכל אחד יש רק צרכים וציפיות שונים מהגריל שלו.