הרפואה הסינית ושיטת הטיפול דיקור סיני
הרעיון המרכזי לפי הרפואה הסינית הוא להבין מדוע האדם פיתח מחלה או בעיה, ולראות מה הגורם העיקרי. לשם כך, המטפל הסיני לפני שמשתמש בשיטת הטיפול דיקור סיני משתמש באבחון בחמשת החושים על מנת לאבחן את שורש הבעיה: הוא מריח, נוגע, מקשיב, מתבונן ולעיתים אף טועם. הדופק של המטופל הוא כלי אבחוני חשוב מאוד. לא רק קצבו של הדופק נמדד אלא גם איכותו, על מנת לשייכו לאחד מ-28 סוגי איכויות דפקים הקיימים. גם לשון המטופל נבדקת ביסודיות. ניתן ללמוד ממנה פרטים רבים על האיברים הפנימיים והבטן. האבחנה המתקבלת מכך היא תוצאה של תהליך ארוך שבו המטפל שואל את המטופל שאלות רבות ומפורטות.
כאשר לאחר תהליך זה מגיעים לאבחנה, נקבעת אסטרטגיה טיפולית ודרך טיפול אופטימאלית.
רפואה סינית מכילה בתוכה שלוש שיטות פעולה שונות: דיקור, צמחי מרפא וטווינא (פיזיותרפיה).
דיקור סיני הוא שימוש במחטים סיניות גמישות ודקות מאד, תוך נעיצתן המיומנת בנקודות שנמצאות על ערוצי אנרגיה (מרדיאנים). נקודות אלו משויכות לאיברים שונים בגוף, ומעודדות את הגוף לרפא את עצמו בצורה טבעית.
בקרב אנשים רבים המילים "דיקור" ו"מחטים " מעוררות, באופן טבעי, רתיעה רבה. זה נמשך בדרך כלל עד למפגש הראשון עם הדיקור. המחטים הסיניות הן מאד דקות וגמישות ובהחדרתן יש תחושה מינימאלית של אי נוחות – הפחותה מעקיצה של יתוש… כמו כן בהוצאת המחט לא נשאר כל סימן .
דיקור סיני ההסבר המדעי לפי הגישה המערבית הוא שהמחטים יוצרות גירוי מקומי מקרוסקופי בנקודת המיקום של המחט. גירוי זה גורר בעקבותיו תגובה של מערכת החיסון וההגלדה באזור, כלומר הגוף מגביר מיידית תהליכי ריפוי עצמי.
למידע נוסף על דיקור סיני
כמו כן נמצא במחקרים כי נקודות מסוימות מעודדות הפרשת אנדורפינים (משככי כאבים טבעיים) במוח, מורידות את רמות הסוכר בגוף, משפרות את הראיה ועוד.
דיקור סיני מטפל ונותן מענה למגוון רחב של בעיות:
בעיות במערכת העיכול, בעיות גניקולוגיות, דלקות, דלקות אוזניים חוזרות, חולשה ונטייה למחלות, חום, יתר לחץ-דם, כאבים, ליחה, שיתוק חצי פנים, כאבי גב, בעיות פרקים ומפרקים, הפיכת עובר, קושי בהפסקת עישון, בעיות מחזור, כאבי צוואר, בעיות סינוסים, תמיכה בנשים בהריון ואחרי לידה, מערכת חיסונית חלשה, אסטמה, אלרגיות, שחרור רגשות, מודעות עצמית, בעיות בבלוטת התריס, תופעות גיל המעבר, גזים, בעיות במערכת העצבים, חרדות, דיכאונות, הפרעות עיכול, התמכרויות, הפרעות אכילה, התמודדות עם חיסונים, טראומות פיזיות, כאבי ראש, לחצים, טראומות נפשיות, משברים, מועקות, בעיות נשימה, נפיחויות, סוכרת, עצירויות, שלשולים, פחדים ופוביות, שיתוקים, טחורים, חוסר חשק מיני, הפרעות שינה, תמיכה בטיפול קונבנציונאלי, קשיי הנקה, בעיות בהריון ועוד.