תואר שני בפסיכולוגיה נועדו עבור אלה המבקשים להגדיל ולבדוק את נפש האדם ולהיות ברי סמכא לטפל ולייעץ או להפוך לחוקרים אקדמיים ומקצוענים בעולם הפסיכולוגיה. בשביל תלמידים מסוימים מדובר בהרגשת שליחות שצריך להגשים ובמתן סיוע לאחרים. בעבודה מסוג זה יכול להעניק סיפוק עצום אולם לצידו גם תחושת יאוש יכולה להגיע במהירות.
מה ניתן ללמוד במסגרת לימודי התואר השני בפסיכולוגיה
לימודי תואר שני בפסיכולוגיה מתחלקים למספר מגמות: פסיכולוגיה קלינית, פסיכולוגיה חינוכית לתואר שני, פסיכולוגיה קוגניטיבית, פסיכולוגיה ארגונית ופסיכולוגיה פיזיולוגית. המקצוע הנחשק במיוחד מוכר בתור פסיכולוגיה קלינית אולם גם לאלה שהם לא מבקשים להסב לפסיכולוגים מהתחום הקליני, יש ביקוש ענק לפסיכולוגים ארגוניים אשר זוכים להוקרה גבוהה במגזר הפרטי מהבחינה של השכר ותנאי עבודה.
בעבור להפוך לפסיכולוג קליני שניתן לתת בו אמון, שיקומי או תעסוקתי נמצא לעמוד בתנאי נוסף מעבר לסיום לימודי תואר שני בפסיכולוגיה קלינית. לאחר סיום לימודיו המתקדים על הפסיכולוג החדש לסיים תקופת התמחות כבת שנתיים ורק בסופה יוכל להירשם בפנקס הפסיכולוגים של משרד הבריאות
הנושאים המשותפים לכלל מסלולי הלימוד בפסיכולוגיה הם תכנים הלקוחים מהתחומים הרבים של הפסיכולוגיה הפיזיולוגית, נוירופסיכולוגיה, פסיכו-ביולוגיה, תורת הפסיכולוגיה הקלינית של הילד וכן הלאה. זאת ועוד יש לומר שמועברים במהלך התואר השני כלים למחקר עצמאי בתחום הפסיכולוגיה כך שבתום התואר השני יהיה ניתן לעבוד כחוקר במכון אוניברסיטאי או במכון מחקר חיצוני. תואר שני בפסיכולוגיה כולל קורסים אקדמיים בהיקף של 45-60 נקודות זכות וכתיבת עבודת גמר מחקרית.
כיצד אפשר להתקבל ללימודים אלו?
מסלול הלימודים לתואר שני בפסיכולוגיה הוא מסלול ששואפים אליו ביותר עם מספר מקומות מוגבל ותנאי הקבלה אליו הם מאוד גבוהים. במרביתהמקרים חובה להציג ממוצע ציונים של תואר ראשון מעל ל85, מכתבי המלצות ממרצים ולעבור טיפול אצל פסיכולוג מוסמך.
חובה נוספת היא מעבר של מבחני המתא"ם- אלו למעשה על מבחנים מורכבים לבחינת התאמה של המועמדים לשירות פסיכולוגי. מבחן זה בוחן ידיעות של הסטודנט בנושא הפסיכולוגיה, סטטיסטיקה ושיטות מחקר וממפה מיומנויות היגיון ומבדק של המתמודד על ידי טקסטים פסיכולוגיים שאותם על המתמודד לנתח.
היכן ניתן ללמוד פסיכולוגיה לתואר שני
צריך לציין שבאוניברסיטאות מסוימות ישנם מסלולים מחקריים בלבד שבסופם צריך להגיש עבודת גמר בעלת אופי מחקרי שממול המכללות שבהם ניתן לקבל תואר שני בפסיכולוגיה במסגרת לא מחקרית ואופי עבודת הגמר שלהם תהיה לא מחקרית. מומלץ להחליט היכן לומדים תחילה לפי תנאי הקבלה לתואר שני בפסיכולוגיה ולאחר מכן באמצעות הסתכלות בתוכנית הלימודים.