ישנם חילוקי דעות לגבי מקור המשפט "סוף מעשה במחשבה תחילה". חלק טוענים כי מקורו בשיר "לכה דודי", ואחרים טוענים כי אריסטו היה הראשון לומר זאת, אולם כך או כך – הצדק עם משפט זה בלתי מעורער, וכמו במקרים רבים בחיים, גם ניסור בבטון הוא תהליך שחייב להתחיל בחשיבה שכן פעולת הניסור היא אחת הפעולות האחרונות שיש לבצע.
הפעולה הראשונה שיש לבצע אם ברצוננו לבצע ניסור בבטון היא להחליט מה הולכים לעשות והיכן זה אמור להיות. אם מדובר בפתיחה של דלת בקיר קיים – היכן תהיה הדלת? האם מדובר בדלת הזזה או בדלת פתיחה? האם יש לדלת מקום להיפתח? האם זהו המקום הנכון עבור הדלת? אותו הדבר כמובן לגבי חלון – יש להחליט על המיקום המדוייק של הפתח, ולעשות את כל הבדיקות האפשריות כדי להגיע למסקנה שזהו המקום הנכון.
השלב הבא הוא לברר מה גודל הפתח שיש לעשות ולסמן את הפתח על הקיר באמצעות עיפרון, טוש או גיר. אין סיבה לחשוש מהסימון כיוון שקטע זה יוסר בסופו של התהליך ניסור בבטון, אולם כדי להפיג את החשש שימוש בגיר מתאים יקל לבצע שינויים. כאשר מבררים את גודל הפתח שיש להכין עבור הדלת או החלון, כמובן שיש לברר את הגודל ברוטו ולא נטו, שהרי החלון או הדלת יחוברו אל משקוף והוא זה שיחובר אל הקיר. לאור זאת עלינו לברר מה גודלו של המשקוף הייעודי ולקחת את זה בחשבון, כיוון שלא הייתם רוצים להגיע למצב שבסוף של דבר, אחרי שצוות העבודה הלך ואחרי הניקיון תגלו שהדלת לא נכנסת כי גודל המשקוף לא נלקח בחשבון ויש לשוב ולבצע ניסור בבטון.
לאחר שביררנו את הגודל הנכון של הפתח המיועד וסימנו אותו על הקיר, יש לברר האם מדובר בקיר פנימי או חיצוני. אם מדובר בקיר פנימי אפשר לעבור לשלב הבא, אולם אם מדובר בקיר חיצוני או בעמוד מרכזי במבנה יש לקבל אישור של מהנדס מבנה (קונסטרוקציה) לביצוע ניסור בבטון.
אחרי שהגענו למסקנה שגודל הפתח נכון ויש לנו את האישור ממהנדס המבנה (או שאין צורך באישור שכזה כפי שמתברר ברוב הפעמים), אפשר להגיע לשלב הניסור. שלב זה כולל הוצאה של כל הרהיטים או החפצים מאזור הניסור שניתן להוציא, וכיסוי של כל החפצים אותם לא ניתן להוציא באמצעות שקיות ניילון מתאימות. יש לוודא כי פונה שטח של הגדול לפחות ב-1 מ"ר מהקטע המנוסר, אליו תוכל החתיכה המנוסרת ליפול בלא חשש.
בשלב זה כל שנותר לצוות ניסור בבטון להתחיל במלאכת הניסור הוא לחבר את המסור לשקע תלת פאזי (אם אין באזור יש להודיע לחברת הניסור שעליה לדאוג לגנרטור תואם), לקבע את מסלולי המסור לפי סימוני הניסור שהוכנו מבעוד מועד, לחבר את המסור ולנסר את הבטון.