כאשר אנחנו מעוניינים לפתוח פתח בקיר קיים, בין אם מדובר בפתח המיועד להוספה של חלון חדש בקיר הבית, בהרחבה של פתח הדלת על מנת להחליפה בדלת כניסה רחבה יותר המאפשרת כניסה של כסא גלגלים ממונע בקלות ובין אם מדובר בהרחבה של הדירה והוספת קומה, ואז יש לפתוח פתח בתקרה בכדי לחבר בין הקומות, נשאלת השאלה – באיזו טכניקה כדאי לבצע את הפתיחה ( או את ההרחבה)? בטכניקה של ניסור בבטון, או בטכניקה של חציבה והריסה?
ובכן, כדי לענות על שאלה שכזו, נציין במאמר זה מספר מאפיינים לכל פעולה, על מנת שבסופו של דבר, תוכלו לקבל את ההחלטה הנכונה עבורכם בהתבסס על המידע שברשותכם. ההחלטה היה שלכם בכל מקרה.
טכניקה של ניסור בבטון
ניסור בבטון מבוצע באמצעות מסור חשמלי עוצמתי, עליו מורכב מסור עגול (מסור דיסק) בקוטר מתאים, בהתאם לרוחב הקיר אשר בקצהו משובץ בשבבי יהלום. מסור סה מורכב על פני מסלול פלדה אשר עליו הוא נוסע קדימה ואחורה. מסלול הפלדה מקובע אל הקיר באמצעות ברגי קיבוע (ברגי ג'מבו בדרך כלל) בצורה זו מתבצע הניסור.
טכניקה של חציבה והריסה
בטכניקה זו עושים שימוש בציוד מכני ייעודי המשמש לחציבה. ציוד זה כולל פטישי חציבה (קונגו), מקדחות רוטטות המיועדות לקידוח בטון וכדומה. באמצעות ציוד זה מופעל על הקיר שבו מעוניינים לפתוח פתח לחץ בצורה של דפיקות חוזרות ונשנות והבטון אשר אינו עמיד בפני לחצים שכאלה נסדק ונשבר.
כמובן שכל אחת מהטכניקות הללו טומנת בחובה יתרונות כמו גם חסרונות. היתרון של החציבה וההריסה הוא ללא ספק המחיר – ניתן לשכור ציוד שכזה במחירים נמוכים ולבצע את העבודה בעצמנו, ובכך לחסוך במחיר. מצד שני יש לטכניקה זו 2 חסרונות – ביצוע עבודה שכזו מצריך כוח פיזי רב היות ומדובר בכלים מסיביים שיש להחזיקם ביד, דבר שעוד ניתן לעשות כאשר מדובר בשבירה של רצפה, אך בשבירת קיר נדרש לאחוז את הפטישונים בניצב לקיר ואז מדובר בעבודה מעייפת מאוד. גם הרעש הנוצר מפעולת החציבה הוא רעש חזק מאוד, מה שיכול להפריע מאוד אם מדובר בסביבת מגורים פעילה.
לעומת זאת, הטכניקה של ניסור בבטון איננה דורשת כוח פיזי רב, ולמען האמת היא כמעט שאיננה דורשת הפעלת כוח, מלבד פעולת ההרכבה של המסור על מסלולי הפלדה. כל שאר פעולת הניסור מתבצעת באמצעות חשמל, ללא שום צורך בשימוש בכח.
גם מבחינת הרעש הטכניקה של ניסור בבטון זוכה לעדיפות. אמנם פעולת הניסור היא פעולה מרעישה, אולם היא מרעישה הרבה פחות מאשר פעולות החציבה וההריסה. בנוסף, בהתחשב בכך שפעולת הניסור מהירה יותר ומאפשרת חיתוך בקווים ישרים, מה שלא ניתן להשיג באמצעות החציבה הידנית, והמסקנה המתבקשת היא שבסופו של דבר, ניסור בבטון היא הדרך העדיפה לפתיחה של חלונות או דלתות בקירות קיימים.