נכון לאוקטובר 2011, מכשיר האייפון 4S עקף את מכשיר הסמסונג גלקסי S2 S-II9100)) כמכשיר הסלולר המתקדם והמוצלח ביותר שיש בשוק הסלולר העולמי והישראלי, גם לפרטיים וגם לעסקים. במבחני ביצועים מקצועיים התגלה האייפון כמוביל בכל הפרמטרים (בעיקר בתחום מהירות הגלישה ומהירות היישומים) מול הסמסונג גלקסי S2.
מכשיר האייפון 4s הוא המכשיר הראשון היוצא מבית אפל תחת שרביט המנכ"ל החדש טים קוק. רבים שאלו מדוע האייפון החדש הוא 4s ולא 5? התשובה ברורה: אפל מחליפה מספר גרסה למכשיר רק כשיש שינוי משמעותי בצורה של המכשיר, שינוי פיזי נראה לעין. במקרה הנוכחי, הצורה של 4s זהה כמעט לחלוטין לגרסה 4, כך שלפי הכללים הפנימיים של אפל השדרוג הקרוב המשמעותי הבא ייקרא 5, והנוכחי נחשב, למרות כמה קפיצות טכנולוגיות, כחלק מסדרה 4.
האייפון החדש מגיע עם המעבד כפול הליבה A5 (שמיוצר, כמה אירוני, ע"י סמסונג), זהה לזה שיש בטאבלט אייפד 2, עם מצלמה קדמית של 8 מגה-פיקסל, ויכולת צילום וידיאו ברמת HD. המכשיר מריץ את מערכת ההפעלה iOS-5, אולם את מערכת ההפעלה הזו ניתן לשדרג גם על גרסאות אייפון מגרסת אייפון 3GS ומעלה. הסוללה של המכשיר חזקה יותר, מה שמבטיח עד כ- 8 שעות שיחה. יש במכשיר החדש שפע של יישומים חדשים או ותיקים אך משופרים, לרבות יישומים מבוססי מיקום משופרים, לשיתוף מיקום ואיתור חברים או קולגות, יכולת להדפיס מסמכים ישירות מהאייפון למדפסת (בחיבור WiFi) ועוד. כמו לכל מכשיר אייפון, חנות היישומים של אפל עם מאות אלפי היישומים נותנת מענה לכל עסק, לרבות יישומים לחסכון בהוצאות התקשורת הסלולרית ומעקב את הוצאות הטלפוניה ותצרוכת הטלפוניה של כל משתמש. בתחום היישומים העסקיים יש עשרות אלפי יישומים החל מתחום הבנקאות וכלה בתחומי התעשייה המסורתית.
שתי תכונות חדשות משלל התכונות של המכשיר:
א. טכנולוגיית זיהוי קול (Siri). לאחר עשרות שנים של חיפוש תוכנת זיהוי קול, שעובדת בצורה טובה, מציעה אפל את התוצאות מרכישת חברת Siri, שסיפקה לה מערכת זיהוי קול, התוצאה: אין צורך בהפעלת המקלדת והמקשים במכשיר. ניתן לדבר עם המכשיר והוא גם עונה. ניתן לחייג, לשלוח מסרונים לשלוח דוא"ל, לקבל מידע, לקבוע פגישה, לקבל תזכורת, לחפש בגוגל וכיו"ב. המערכת כרגע מבינה כמה שפות (אך לא עברית).
ב. חיבור מלא ושלם בענן. החיבור הזה מתבטא לא רק בזיהוי הקול מבית Siri, אלא בכל התכונות העיקריות והמובילות במכשיר. הוא מחובר ל- iCloud עם 5 ג'יגה שטח דיסק בענן של אפל, כך שכל המידע על המכשיר (לרבות דוא"ל, אנשי קשר, לו"ז, תזכורות, תמונות, אפליקציות, מסמכים, כתובות אינטרנט וכיו"ב), מסונכרן אוטומטית לענן, ומשם למחשבים ניידים או נייחים, אם הם שייכים ללקוח תחת אותה הרשמה.
למה יש לשים לב ברכישת מכשיר IPHONE 4S?
א. המחיר: המחיר בחברות הסלולר יהיה יקר עד כאלפיים ₪ יותר מהחנויות הפרטיות והעצמאיות או ביבוא אישי (כולל המכס, ביטוח והמשלוח). אין כל סיבה כלכלית לשלם עוד אלפיים ₪ בחברות הסלולר, גם במנגנון חיוב-זיכוי.
יש לשים לב, שהאייפון מגיע בשלוש גרסאות שונות לפי היקף הזיכרון הפנימי שלו: 16 ג'יגה, 32 ג'יגה ו- 64 ג'יגה.
ב. החזר תמורת שימוש: הסיכויים לקבל החזר כשמגיעים לחברת הסלולר עם מכשירים שנקנו מחוץ לחברת הסלולר לפי "חוק ניתוק זיקה", אינם גבוהים, ותלויים בכושר המיקוח מול חברת הסלולר. למעשה, הסיכויים להעביר אייפון בין חברות ולקבל עליו זיכוי בחברה אליה עוברים, הוא אפסי.
ג. ביטוח: יש לבחון ביטוח המכשיר שלא בחברת הסלולר, משום שתעריפי הביטוח של המכשיר בחברת הסלולר גבוהים ואינם כדאיים כלכלית, במיוחד במקרים של אבדן \ גניבה \ Total Loss של המכשיר.
ד. בחינת חלופות לאפל. יש כמה חלופות שמומלץ לבחון בשוק, חלופות עם איכויות ומערכת ההפעלה אנדרואיד של גוגל, בדגמים גם של סמסונג, HTC וגם של מוטורולה. מומלץ לבצע בדיקה כלכלית וטכנולוגית ולא להתבייש לבקש ייעוץ, במיוחד על רקע התחרות הגוברת בשוק מכשירי הסלולר החכמים (הסמארטפונים).
ה. מי יקבל את המכשיר בעסק? הנטייה המקובלת בעסקים וארגונים רבים לספק את המכשירים המתקדמים ביותר והיקרים ביותר לחברי ההנהלה. זו טעות עסקית. מומלץ לבחון רכישת מכשירים כמו האייפון 4s לאלו שזקוקים לשירותי אינטרנט בכל מקום, וזקוקים לזמינות וקישוריות גבוהים בכל מקום. לרוב אלו לא חברי ההנהלה אלא: אנשי התמיכה, השירות, ההנדסה, הפיתוח, השיווק וכיו"ב.