לא צריך להיות תעשיין בכיר כדי להכיר בחשיבותם של מפעלים. העבודה בהם נעשית סביב השעון, כשכל תקלה עלולה לפגוע באופן קריטי בתהליך הייצור. חלק מהותי, מהבחינה הזו, נוגע לתהליכי הקירור, אשר חיוניים בכל עת. כעת, תארו לכם שבאמצע אחד הימים השגרתיים של השנה מערכת הקירור של המפעל מושבתת מפעילות. מה יכול בעל המפעל לעשות כדי לא להפסיד הון עתק?
כמעט כל מפעל, מעצם פעילותו, זקוק למערכות קירור. במרבית ימות השנה, הכול מתנהל כשורה, דבר שיסייע לשגרת העבודה בו. אולם, כאשר מתרחשת תקלה מכל סוג במערכת הקירור, נדרשת פנייה לאיש מקצוע מתאים, ומהר ככל האפשר. אנחנו נתייחס כאן לסיבות בגינן יש לקרר את המפעלים, לסוגי התקלות הנפוצות, וכמובן- לצעדים שיש לבצע כאשר אלה כבר מתרחשות.
על החשיבות של קירור
כאמור, קירור מקבל תפקיד חשוב בכל הליך תעשייתי. ראשית, משמש הוא לשמירה על טמפרטורה סבירה של חלקי מערכת הייצור, לרבות אמצעי השינוע או המכונות השונות. אלה נוטים להתחמם במהלך עבודתם, והתחממות יתר עלולה להשבית את המערכת כולה. בעבר קיררו את המכונות באמצעות מי ים, פתרון פגע בסביבה במידה לא מבוטלת.
בהמשך, החל השימוש במערכות קירור, אשר מבוססות על שיטות שונות. גם כאן, עיקר הפעילות נעשה באמצעות מים, אלא שהפעם מדובר במים ממוחזרים. דרך נוספת לקירור היא באמצעות הזרמת אוויר קר- ממש כמו הפעלה של מאוורר באחד מהימים החמים ביותר בשנה.
שיטת הקירור, כמו גם עוצמתו, תיקבע על פי פעילות המכונות בהן נעשה שימוש. צריכות להישאל מספר שאלות, ביניהן: לאיזו טמפרטורה מגיעות המכונות? מהו קצב עבודה שלהן? וכן הלאה. על פיהן, ובתיאום מלא עם הלקוח, יחליט איש המקצוע על הדרך הפשוטה והיעילה ביותר להוריד את הטמפרטורה.
מייצרים? דאגו לקירור
בנוסף למה שהזכרנו, הקירור חיוני גם עבור חלק מהתוצרים הסופיים. מפעל אשר מייצר מזון, תרופות או רכיבים אלקטרוניים, למשל, נדרש ממנו לשמר אותם בטמפרטורה נמוכה בכל עת. אחרת, חלקי האלקטרוניקה עלולים לצאת משימוש, התרופות לאבד מיעילותן והמזון להתקלקל. זהו נזק כלכלי, שהשפעתו השלילית גם יכולה לחול על התדמית של העסק. חשבו, למשל, על משווקת מוצרי מזון שקו הייצור שלה פגום.
אז מה עושים במקרה של תקלה?
מערכות הקירור הקיימות כיום כוללות גם שלל אמצעי בקרה, אשר מאפשרים לדעת מתי הן שובקות חיים, או שמא מאבדות מהיעילות שלהן. בכל פעם שמתרחש דבר מסוג זה, יש לפנות באופן מיידי לאדם אשר בקיא בתחום מערכות הקירור עד היסוד. לאדם הזה קוראים, איך לא, טכנאי קירור.
כשאנו נתקלים במושג טכנאי קירור, עולה לנו תמונה של איש מקצוע אשר בוודאי נקרא לו בעת תקלה במזגן, נניח. אולם, תחום הקירור רחב הרבה יותר מכך, ויש בנמצא בעלי מקצוע רבים אשר מתמחים בעבודה עם מערכות מורכבות של קירור תעשייתי, בין אם למפעלים, לבתי מלון, לרשתות שיווק או לכל דבר אחר. פנייה אליהם, מטבע הדברים, היא האפשרות הכמעט יחידה.
שאלת האחריות
חשוב לזכור שגם מערכות הקירור האיכותיות ביותר יכולות לשבוק מפעילות במקרים מסוימים. לעיתים זה קורה עקב תחזוקה לא נכונה, ובמצבים אחרים עקב שחיקה של חומרי הגלם. לפני שכל אלה מתרחשים, רצוי מאד להצטייד מבעוד מועד ברשימת נותני שירותים שיוכלו לשרת אתכם, בעלי המפעל, במידת הצורך.
בדרך כלל, זו לו תהווה בעיה. חברות רבות הפועלות בתחום של קירור תעשייתי מציעות שירות תיקונים, ואחריות מלאה בשורה רחבה של תקלות. בהיעדר שירות מסוג זה, חשוב לבחור טכנאי קירור מוסמך, בעל ניסיון, וכזה הבקיא בפתרונות קירור לתעשייה. פעמים רבות, בדיקה של תחומי הפעילות שלו וסוג הלקוחות עימם הוא עובד יכולה להבהיר במידה רבה את התמונה לגביו.