"לקחת פסק זמן ולא לחשוב, לשבת מול הים ולא לדאוג, לתת לראש לנוח מהפיצוצים, לתת ללב לנוח מהלחצים, אולי זה רק משבר קטן וזה חולף, אולי פשוט אני נהייתי קצת עייף" (אריק איינשטיין)
"עמדתי מול פינת הקפה שבעבודה," מספר מ', בן 35, רמת גן, "לקחתי עוד כוס קלקר חד פעמית, מילאתי מים בקומקום, שמתי כפית מהקפה מהסוג הזול שמחזיקים אצלנו. ופתאום הכתה בי תמונה: אני ואשתי, יושבים לארוחת בוקר כפרית, דשנה ומפנקת. באותו הרגע הבנתי: אני זקוק לצימר."
ג' מחיפה מספרת סיפור דומה: "השעה כבר שש אחר הצהריים, ואני עוד במשרד, מנסה לסיים איזה פרויקט דחוף. על שומר המסך שלי רצות תמונות נוף, הסטנדרטיות שבאות עם המחשב. פתאום אני מוצאת את עצמי בוהה בהן, חושבת על זה שהתמונות מהחופשה האחרונה שלי כבר העלו אבק. תהיתי מתי בפעם האחרונה ראיתי קצת ירוק בעיניים ולא הצלחתי להיזכר."
"זה היה יום ראשון," מספרת א', 42, כפר סבא, "אני בנסיעה והפלאפון שלי מפסיק לצלצל. כל היום: הלקוחות, הילדים, הגננת, השכנה, הבוס, הבוס ועוד פעם הבוס. הראש שלי פועם בכאב, המחשבה היחידה שיש לי בראש היא איך אחזיק מעמד עד סוף השבוע. ואז אני שומעת ברדיו את אריק איינשטיין שר את 'לקחת פסק זמן'. ניתקתי את השיחה, כיביתי את המכשיר והתחלתי לשיר עם הרדיו. הרגשתי שצימר בצפון זה בדיוק, אבל בדיוק, מה שאני צריכה עכשיו."
ר', סטודנט תל אביבי בן 24, קם ועשה מעשה: "שמעתי על הרבה אנשים שעשו את זה, אז אמרתי לחברה שלי 'יאללה, נוסעים לצימר'. לקחתי את הלאפטופ לספה והתחלתי לעשות קצת עבודת שטח. כשסיימתי נעלתי את המחשב הנייד בארון והחלטתי לא לראות אותו יותר. לפחות עד סוף סוף-השבוע שאנחנו מתכננים."
אם סיפוריהם של מ', ג', א' ור' עוררו בכם הזדהות עמוקה, אם גם אתם חולמים על קפה בטבע, עצים מוריקים, אוויר צלול ואווירה שקטה – אתם זקוקים, ללא ספק, לחופשה קצרה. ואין כמו צימר חידוש כוחות, למילוי מצברים ולהירגעות ממרוץ החיים.
צימרים - מקורות
צימר - "חדר" בתרגום מילולי מגרמנית - הוא כבר מזמן לא רק ביתן המושכר לצרכי נופש. במהלך העשור האחרון חלה עלייה משמעותית בענף ורבים מעדיפים בקתת עץ פרטית על פני חדר במלון. במקום לפגוש את כל העולם ואשתו, בצימר שכוח-אל תפגוש רק את הנוף; במקום לתקשר עם פקידת הקבלה של המלון, בצימר תזכה להיכרות אישית עם הבעלים עצמם; במקום ארוחת בוקר בחדר אוכל הומה אדם, הארוחה הכפרית תוגש עד לפתח הבקתה שלך. נראה כי האינטימיות, הפרטיות המובטחת, האבזור המושקע והאטרקציות המיוחדות הפכו את הצימר להרבה יותר מ"חדר".
האפשרויות כמעט בלתי מוגבלות. החל מהמיקום הגיאוגרפי של הצימר - תוכלו לבחור בין חופי הים התיכון והכנרת, בין פסגות הרים ומורדות העמק, בין בקתה טובלת בירק לשלווה מדברית - וכלה בשלל הפינוקים והתוספות המיוחדות שמציעים בעלי הצימר. איך תעדיפו את הג'קוזי שלכם? עגול או מרובע? תרצו נרות, יין, קטורת ושמנים? ומה לגבי אח מבוערת? חלוק אישי? מערכת קולנוע ביתי? סלסלת עוגיות ופירות טריים? מרפסת עם נוף? גן פורח? עשבי תבלין? ערסלים? פינות ישיבה? אולי תבדקו גם טיפולים הוליסטיים ועיסויים בהזמנה אישית? ומה דעתכם על כרטיסים מוזלים לפארק מים, לטיולי ג'יפים או לרכיבה על סוסים...?
ובכלל, למילה "צימרים" יש 12,000 תוצאות בגוגל. אז למה שלא תנסו אחת?
צימרים האם זאת המצאה ישראלית
צימרים בצפון.. מה בדיוק מתכוונים כאשר מדברים על צימרים בצפון? היכן מתחיל הצפון והיכן הוא נגמר? האם רמת הגולן נכללת באזור הצפון? כאשר אנחנו מדברים על צימרים בצפון, אנחנו מתכונים לצימרים הנמצאים מחדרה צפונה לרבות צימרים שנמצאים ברמת הגולן. נדמה כי כל עניין הצימרים התחיל להתפתח פה, אצלנו בישראל בצפון. למעשה אין מדובר בהמצאה או הברקה ישראלית, אלא ברעיון שמומש כבר שנים רבות קודם לכן באירופה המערבית. רעיון הצימרים החל כאשר בעלי בתים גדולים או אף אחוזות רצו לעלות את הכנסתם הפנויה והתחילו לארח משפחות לתקופה קצרה בחדרים פנויים שהיו בראשותם. בדרך כלל היה מדובר בחדרים שהיו נמצאים לא ממש בתוך בית המשפחה, אלא בסמוך לבית המשפחה. הצימרים הראשונים בודאי לא היו מכונים צימרים, אלא קרויים השכרה לזמן מוגבל. בלי משפחות חיפשו פתרונות זולים יותר לחופשתם השנתית. חופשה שתתאפשר גם לבני המעמד הבינוני שלא יכול להרשות לעצמו חופשה בבתי מלון מידי שנה ומצד שני בעלי הבתים הגדולים או בעלי האחוזות שהיו בראשותם חדרים בהם לא היה שימוש ורצו להגדיל את הכנסתם.
אם כך צימרים התחילו למעשה כפתרון לשני צדדים: מעמד בינוני שחיפש חופשה לא יקרה ובעלי בתים גדולים שרצו להגדיל את הכנסתם. הצורך בצימרים נבע גם מסיבה נוספת ומהותית מאוד.
לא ניתן למצוא מלונות בהן ניתן ללון בכל אזור. במיוחד באזורים כפריים לא תמיד ניתן למצוא בית מלון ברדיוס סביר מהמקום בו רוצים ללון. לא בכל אזוא כפרי כדאי להשקיע בבית מלון. עלות הקמת בית מלון עם כל הכרוך בבניה ובאישורים הנדרשים יקרה ואין לה תמיד הצדקה כלכלית במיוחד בישובים כפרים ומרוחקים בהם הביקוש קטן יחסית ומתרכז במיוחד בחודשי הקיץ או בתקופת החגים. צימרים באו לענות על בעיה זאת, אזורים מרוחקים בדרך כלל שלא משתלם להקים בהם בתי מלון והנופשים מגיעים לשם בעונות מאוד ספציפיות. תחזוק בית מלון בתקופה שאין בו לנים יקרה מאוד. לא ניתן לפטר את כל העובדים בתקופות המתות ואז להחזיר אותם לעבודה בתקופות השיא וצימרים נתנו לבעיה זו פתרון. בעלי הצימרים אינם מתפרנסים בדרך כלל רק מהצימרים, אלא הצימר מהווה מקור הכנסה נוסף לבעל הצימר. כמו כן תחזוקה של צימרים בתקופה שהצימרים ריקים אינה יקרה מאוד שכן ממילא בעל הצימר מחזיק באדמה ובחדרים שמשמשים כצימר. לכן גם בתקופה בה הצימרים כמעט וריקים אין העמסה משמעותית מבחינה כספית על בעל הצימר
פורטל צימרים קופונופש ופורטל צימרים יוקרתיים שאפו מקודמים ע"י אקטיביטקקידום אתרים מקצועי.