מדפסת משולבת תחסוך לנו לרוב כסף רב וכן לא מעט מקום בשטח המשרדי שלנו (או חדר בעבודה) ותהיה מתאימה לכל מי שיכול להתפשר מעט על איכות.
פה המקום להעיר שיתכן ואנשי מקצוע כגון אדריכלים, גרפיקאים ומעצבים למיניהם לא יוכלו להסתפק במדפסת מסוג זה כוון שאיכות הצילום הנדרשת בעבודתם מצריכה לרוב מדפסת באיכויות גבוהות יותר. לכל השאר, לרוב המדפסת המשולבת תדע לעשות את העבודה.
לפני בואכם לבחור מדפסת מסוג זה, להלן מספר המלצות ונקודות שכדאי לקחת בחשבון:
איזו פונקציה הכי חשובה לכם? כדאי לבדוק עם עצמכם מה יותר חשוב מבחינת האיכות עבורכם בעבודה השוטפת ולפי זה לבדוק ולהשוות בין המדפסות המוצעות בשוק. כלומר, במידה ואיכות הצילום היא החשובה ביותר נעדיף לבחון ולהשוות פרמטר זה ופחות נקפיד אולי על איכות הפקס.
רזולוציית סריקה – או רזולוציה אופטית. בד"כ נמצא מדפסות משולבות ברזולוציית סריקה שבין 300 ל- 1200 DPI. 300 DPI תספיק למשתמש ממוצע. 1200 DPI תתאים יותר למשתמשים מקצועיים.
פקס – מומלץ לבחור במדפסת משולבת בעלת מודם פקס משל עצמה, למרות שניתן להישען גם על המודם של המחשב עצמו. יחד עם זאת, כאשר המודם פקס יהא נפרד לא תיאלצו להיות תלויים במחשב בכדי לשלוח פקס.
ועוד בנושא הפקס – בחלק מהמדפסות תמצאו לוח מקשים נפרד, ממש כמו בטלפון רגיל, ע"ג המדפסת / פקס.
לחלקכם יתכן שתוסף זה יעשה את החיים יותר קלים בעת שליחת פקסים. במידה ויש לכם שימוש רב בפקסים, כדאי לשקול תוסף זה ברצינות.
מזין מסמכים אוטומטי – יאפשר לכם להזין את הדפים באופן אוטומטי במידה וברצונכם לצלם מספר צילומים ברצף.
סריקה בצבע – שימו לב שלא כל מדפסת משולבת מאפשרת סריקה בצבע.
וטיפ אחרון: גם אם אינכם מנהלים משרד גדול, כדאי תמיד לבחור בחברה אמינה למיכון משרדי, שתדע לתת לכם את התמיכה והייעוץ המקצועי בעת הצורך. לפעמים חסכון בזמן יהיה חסכון בלא מעט כסף!