סלנג עברי או עגה, הוא שימוש לא תקני במלים עבריות על ידי קבוצות חברתיותכאלה ואחרות, לעתים תכופות תוך המצאת מלים חדשות או ייבוא מלים משפה אחרת או שיבוש מילים קיימות. המילה סלנג ידועה כבר מהמאה השמונה עשרה, ומקורה אינו ידוע. לעתים קרובות, נוצרים ביטויי סלנג כדי להבחין בין חברי קבוצה אחת לאחרת, ובמובן זה יכולים בני קבוצה מסוימת לזהות זה את זה. במקרים רבים, נוטות תת תרבויות או תרבויות קטנות בעלות מובחנות מקצועית או מובחנות באורח חיים לפתח וליצור סלנג ייחודי להן, כפי שאפשר להבחין בין מוזיקאים, ספורטאים, סטודנטים, חיילים ואנשי צבא, שוטרים ובין בעלי מקצועות אחרים שבהם קיימת אינטראקציה ענפה בין חברי תת-התרבות.
חשוב להבחין כאן בין עגה למושג ז'רגון, שהוא מילון המונחים האופייני לעוסקים במקצוע ספציפי. הז'רגון עשוי לשמש כדי להבחין או לבודד מי שאינו חבר באותה הקבוצה, אך ייעודו המהותי הוא לאפשר החלפת מידע יעילה בין חברי קבוצה באמצעות שימוש במונחים מוסכמים המוכרים לכל חברי הקבוצה העוסקים באותה מקצוע.
בשפה העברית, בגלל מאפייניה הייחודיים כשפה מתפתחת ששיש בה חלקים דלים - תארים ושמות עצם נדרשים, מתפקד הסלנג כדרך לא רשמית להעשרת המאגר הלשוני היומ-יומי, ולעתים קרובות חודרות מילות עגה בהדרגה אל תוך השפה הרשמית ובמקרים מסוימים אף מתקבלות באופן רשמי ומלא לאוצר המילים של השפה העברית דרך האקדמיה ללשון.
ישנם הרבה אתרים המנסים ללקט את מילות הסלנג שנוצרות ומתחדשות מידי יום. אתר שעושה זאת בצורה הטובה ביותר הוא אלפבת - מילון סלנג עברי שהוקדם השנה. ידוע לנו כי הסלנג בכל הארץ שונה במידה מסויימת- הסלנג באילת שונה מהסלנג במטולה ומהסלנג בתל אביב. ובכל זאת מדינה אחת ושפה אחת.ברית דרך האקדמיה ללשון.