חפש מאמרים:
שלום אורח
14.01.2025
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

בלוטות אנאליות

מאת: מגן דוידוףוטרינריה05/06/20121645 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

בלוטות אנאליות בכלבים וחתולים

בלוטה אנאלית – שם מוכר ולא מוסבה – הכוונה לשתי בלוטות שנמצאות בצידי פי הטבעת והאוגרות בתוכן חֶלב ריחני במיוחד, המשמש לסימון טרטוריה. לפעמים כשכלב מתרגש או מעורב בקטטת כלבים, פתאום מרגישים ריח רע וחריף במיוחד הנודף מאחוריו של הכלב. הדבר קשור למנגנון פיזיולוגי שגורם לשחרור הבלוטות בעט לחץ. הרבה פעמים בעלי הכלבים אינם מבינים מהיכן נובע ריח זה אבל מקור הריח הוא באותן בלוטות שבעט לחץ מתרוקנות ומפרישות החוצה את אותו ריח אופייני שמזכיר ריח של דגים באושים. ההפרשה הטבעית של אותן בלוטות בדרך כלל סמיכה חומה ומשכתית. כל סוגי הפרשה אחרת מהבלוטות אינו תקין. לעיטים יכול להיות מוגלתי צהבהב.

חיות הבר בכלל והכלבים והחתולים נוהגים לסמן את אזור המחייה שלהם ולתחום את תחום פעילותם והגנה עליו מפני מתחרים אפשריים, הכוונה לשליטה על נקבות העדר, ואזורי תזונה.

באזור העירוני ולאחר ביות הכלבים והחתולים פחתה פעילותם של חיות אלו בתחום זה ופעילות הסימון כמעט נעלמה. אצל החתולים שאינם מסורסים קיימת פעילות זו אולם מהר מאוד בעליהם יקדישו תשומת לב יתרה לתופעה זו ויסרסו את החתול.

בכלבים בעיקר, ממשיכה הפעילות הגופנית של ייצור החֶלב שממלא את הבלוטות  מצד אחד הבלוטה עובדת, מפרישה ואגרת בתוכה את אותו חומר, ומצד שני אין כמעט פעילות ניקוז. מה שנוצר הוא בלוטה או בלוטות גדושות ש"חונקות" את פי הטבעת, כואבות ומציקות. במקרים לא מעטים צבר זה יגרום לעצירויות והכלב ישפשף את ישבנו ברצפה, מה שבשפת העם אנחנו קוראים "רכבת". התופעה שכיחה יותר אצל הכלבים הקטנים : פינצ'רים, פודלים, טריירים וכו... שכן, אצלם פי הטבעת צר יותר וקל יותר שתתרחש שם חסימה.

מה עושים?בטיפול שגרתי יש לנקז אצל הוטרינר (ואצלו בלבד) את הבלוטות אחת לחצי שנה ולהימנע מסיבוכים. במקרים לא מעטים, עקב השינוי שהתרחש בחייהם של הכלבים והחתולים, בלוטות אלו מזדהמות, או לחילופין מגיעות לגודש עקב הלחץ הרב, הבלוטה עלולה להתפוצץ והתוכן פורץ מבעד לעור החיצוני. תופעה זו מלווה בכיב חיצוני, דימום ודלקת סביבתיות. במקרים אחרים באזור הבליטה שנקרא אזור ה- PERI ANALI  נוצרים גידולים סרטניים שגודלים ומסכנים את הפעולה התקינה של עשיית צרכים. גידולים אלו הם מסוג אנדומה או אדנוקרצינומה והם ברובם ממאירים. את הגידולים האלו יש להסיר כירורגית עם מרווח מירבי כדי לא לאפשר חזרתיות.  במקרים בהם הבלוטה מודלקת, ניתן לטפל בטיפול אנטיביוטי, אולם הטיפול בבלוטה הוא ארוך ובמקרים רבים תחזור הדלקת. הטיפול המומלץ הוא הסרת הבלוטה בניתוח. הניתוח הוא ניתוח שגרתי ובמהלכו נמצאות הבלוטות משני צידי פי הטבעת ולאחריו הכלב תוך ימים מכבר חוזר לפעילות שגרתית תקינה.

הטכניקה בה אנו משתמשים היא החדרה של "נוזל פיסולי" לתוך הבלוטה שמתגבש בתוכה. אותה בלוטה שמלאה בחומר מהווה סמן חיוני למנתח, ומקלה עליו בהוצאת הבלוטה.

הבלוטה מוקפת בכלי דם ועצבים וכן קרובה למעי הישר ולכן חשוב לנתקה בצורה זהירה ואחראית.

למספר ימים של טיפול אנטיביוטי, משככי כאבים וקולר אליזבת, הכלב חוזר לפעילות מלא, אין הפרשות וריח רע, אין דלקות ולא סכנה של פיצוץ הבלוטות.

לכן במקרה של פעילות יתר, דלקות חוזרות ולחילופין פריצת הבלוטה יש להסיר הבלוטות ולמנוע סיבוכים בעתיד. אין לבלוטה כל חשיבות בסביבה האורבנית ולכן זהו הפתרון הנכון.

המרכז הוטרינרי מגן דוידוף

http://www.davidoff.me/

שעות פתיחה :

בשהם
בוקר: א'-ה': 09:30-13:30
אחה"צ: ב',ג',ה': 16:30-19:30
ו': 10:00-14:00

039794004

בהוד השרון:

שעות הפתיחה :
א-ה:
9:00-14:00 16:30-22:00 יום ו וערבי חג: 10:00-16:00

097480254

במקרי חירום ניתן לחייג 24 שעות ביממה ד"ר דוידוף 0502584453

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

בריאות טובה מד"ר אמנון דוידוף

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת מגן דוידוף

מאת: מגן דוידוףוטרינריה23/03/147643 צפיות
על רפואת העיניים בקרב כלבים וחתולים. גדולים, מקרים דחופים וכ"ו...

מאת: מגן דוידוףוטרינריה24/12/138177 צפיות
ככל מי שבננו שחווה את חווית גידול הכלב מכיר את הנושא בצורה זו או אחרת וכל פעם שואל את עצמו- האם באמת צריך?, למה צריך כל שנה? ומדוע הוטרינר שלי מתעקש לחסן? וכ"ו. נשתדל לענות על שאלות אלו בכמה שורות.

מאת: מגן דוידוףוטרינריה16/12/138220 צפיות
בעבר הכלב היה שוכן חוץ וחי בטבע. עם חלוף הזמן, תהליך ההתבייתות של הכלב והחתול שינו את תכונותיהם ואופן הסתגלותם לקור.

מאת: מגן דוידוףוטרינריה24/10/138523 צפיות
גריאטריה בכלבים וחתולים

מאת: מגן דוידוףוטרינריה18/06/121596 צפיות
אלרגיה הינה תגובת יתר של מערכת החיסון כנגד חלקיקים שאינם מזיקים לגוף, אך הגוף בטעות תופס אותם ככאלה. אמנם החלקיקים עצמם אינם מסוכנים, אך התגובה שהגוף יוצר במטרה לנטרלם עלולה להוביל במקרים קיצוניים גם למוות. מדובר בנטיה גנטית אינדיבידואלית, המתפרצת לאחר החשיפה לחומרים (אלרגנים) הספציפים. בכלבים מרבית האלרגיות מתבטאות בסימנים עוריים – גירוד רב, שינוי צבע העור והפרווה, קרחות, קשקשים, פצעים ודלקות עור ואוזניים. הגרד העז גורם לגירודים, ליקוקים וכרסומים, לעתים קרובות עד פציעה עצמית והחמרת הדלקת העורית.

מאת: מגן דוידוףוטרינריה12/06/121437 צפיות
תקופת הייחום של החתולים החלה וודאי מלחמות החתולים ובעיקר צעקותיהם בלילות לא פוסחים על אוזניי אף אחד. חתולים רבים על טרטוריה, אוכל ונקבות, מריבות אלו נגמרות לעיתים קרובות בפציעות.כשבמקום הראשון נדבר על אצבסים/מורסות. אבצס הינו חלל בגוף המוקף הקפסולה או קופסית, ובתוכה נוזל לבן צהוב המכיל המון תאי דם לבנים ונקרא מוגלה.

מאת: מגן דוידוףוטרינריה10/06/121357 צפיות
ענף שקיים חי ונושם ברפואה הווטרינרית ובסך הכל חיוני והכרחי. האדם ביית לצרכיו את הכלב ודאג ליצור גזעים שונים ליעודים שונים. חלק מהכלבים עברו שינויים במבנה השלד. העור ומבנה הפנים שהם תוצאה של הכלאות גנטיות שונות. היום ניתן למצוא כלבים זעירים במשקל 500 גרם ועד כלבים גדולים במשקלים של 80-100 ק"ג. כמו כן קיימים שינויים מהותיים במבנה הפנים, העור והשלד. לכלבים לא מעטים נוצרו שינויים במבנה העיניים והעפעפיים. בחלק מהמקרים מדובר על עודף עור שבגלל כח הכבידה נופל בחלקו ויוצר מרווחים בין העפעף לגלגל העין. מרווח זה יוצר חשיפה לא בריאה לגורמים חיצוניים. כגון אבק, גופים זרים ופציעות

מאמרים נוספים בנושא וטרינריה

מאת: נטלי הרוש וטרינריה31/01/197634 צפיות
אם היינו יודעים כמה חתולים וכלבים מומתים כיוון שהתרבותם אינה נעצרת על ידי עיקור וסירוס.. כלבים וחתולים רבים משוטטים ברחובות וחלקם לצערנו עשויים למות באופן טבעי בשל קשיי ההישרדות בחוץ. אם יש לכם כלב או חתול, זו אחת ההמלצות החמות שהיינו מציעים לכם לעשות.

מאת: נטלי הרוש וטרינריה31/12/187766 צפיות
מגוון בעלי חיים יוכלו לתת מענה מעולה לרצון לגדל חיית מחמד בבית. אך מעטות באמת יענו על הצורך של בני הבית שזה דבר עיקרי ולא פחות חשוב מכל פרמטר אחר כאשר מתכוונים להביא חיית מחמד לביתכם.

מאת: נטלי הרוש וטרינריה30/09/187893 צפיות
חיית החמד שלכם, בריאותה אינה שונה משל כל יצור חי אחר כולל אותנו בני האדם. כאשר אנו בוחרים ווטרינר/ מרפאה ווטרינרית לחיית המחמד שלנו אנחנו צריכים להתחשב במגוון פרמטרים מעבר לנוחות או שמועות חיוביות שמפה לאוזן. במאמר שלפניכם נרחיב על כך.

מאת: נטלי הרוש וטרינריה27/06/188211 צפיות
למה למעשה כל כך חשוב שיהיה ווטרינר קבוע לחיית המחמד שלך? או לפחות מרפאה קבועה? מאותה הסיבה שחשוב שלנו תהיה מרפאה קבועה ורופא מטפל קבוע...וזה לא רק נוחות האמינו לנו..

מאת: נטלי הרוש וטרינריה31/05/188287 צפיות
כשחיית מחמד מצטרפת למשפחה תאמינו לנו... החיים בבית יהיו הרבה יותר מהנים! התענוג שבחזרה הביתה, לטפל בהנאה, להאכיל ולטפח אין הרבה רגעים שישתוו להרגשה הנהדרת הזאת. עם כל ההנאה והקסם שבהחלט יש בדבר חשוב מאוד לברר מספר דברים.

מאת: נטלי הרוש וטרינריה29/03/188362 צפיות
כמו בכל דבר בחיינו לפני שאנו לוקחים החלטה משמעותית אנחנו חייבים לוודא שמרבית הפרמטרים מתאימים לציפיות שלנו . כך גם באימוץ כלבים, נורא מתחשק לכם שכלב יפה ומתוק או גדול וקשוח יתרוצץ בחצר ביתכם אך חשוב לוודא מספר דברים קודם לכן.

מאת: נטלי הרוש וטרינריה28/02/184242 צפיות
היפוך קיבה קורה כאשר כלבים בולעים אוויר תוך כדי ארוחה ובאופן כללי ולא מצליחים לשחררו מה שגורם לקיבה להסתובב ונוצרת חסימה בזרימת הדם שעשויה להגיע עד למצב של נמק ולמקרי מוות. באם הכלב לא יטופל באופן מידי הוא יהיה בסיכון שעשוי להוביל למותו.

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica