חפש מאמרים:
שלום אורח
21.11.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

מה הם הקריטריונים לקבלת מועמד לחברות במושב?

מאת: גלעד שרגא, עו"דדיני חוזים23/09/20091515 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

עד לשנים האחרונות, נהגו אגודות שיתופיות רבות, להפעיל שיקול דעת עצמאי בהליך קבלת חברים לשורותיהן וללא קיומו של חשש, כי בית המשפט עשוי להתערב בהחלטותיהן או לשים עצמו במקומן, לצורך בחינת שיקול דעתן בהליך בו נקטו במסגרת שיקולי  "ועדת הקבלה" בבואן לדון בקבלת מועמד לחברות באגודה.

ככלל, בתי המשפט מסתייגים מלהכתיב לאגודה אודות קבלת מועמדים בניגוד לרצונה, ומעדיפים להימנע מלהתערב בשיקול הדעת של האגודה.

ואכן, בקשת רחבה של פסקי דין, נמנעו בתי המשפט מלהתערב במכלול החלטות האגודה ככל ואלו התקבלו כדין, ובכלל זה לא התערבו בהחלטותיה של האגודה הנוגעות לקבל חברים חדשים, אלא אם התנהגות האגודה והחלטותיה היו חריגות במיוחד ובלתי סבירות.

כחלק מהמהפכה החוקתית שהונהגה ע"י כבוד הנשיא (בדימוס) אהרון ברק, וחלחול המושג "הכל שפיט", בקרב קהילת המשפט בארץ, נטלו לעצמם בתי המשפט ומוסדות אחרים דוגמת מינהל מקרקעי ישראל, את הסמכות לשים עצמם בכובעה של האגודה או ועדת הקבלה, ולבחון את מכלול השיקולים שעמדו בפני האגודה או ועדת הקבלה בטרם ניתנה החלטתם.

כיום, הנגיסה בשיקול דעת האגודה, הינה בעיקר ביחס למועמדים בהרחבות ועדיין לא ביחס למבקשים להתקבל לחברות באגודה מכח רכישת ו/או הקצאת נחלה, אולם ניתן לחוש כיצד אט אט כובש לעצמו בית המשפט נתח אחר נתח, עד לכדי החלפת שיקול דעת האגודה וועדות הקבלה במקרים המובאים בפניו.

מה הוא אם כן טווח שיקול הדעת אשר נותר בידי האגודה בבואה להחליט על קבלת מועמד לחברות, ומה הם הקריטריונים הראויים הנדרשים לקבלה לחברות באגודה שיתופית?

עיון בפקודת האגדות השיתופיות ותקנותיה מעלה, כי אין בהן תנאים מקדמיים לקבלה לחברות מלבד הוראת סעיף 6 לפקודה, הקובע גיל מינימלי של 18 שנה.

במרבית המקרים מובאים התנאים הנדרשים מהמועמד לצורך קבלתו לחברות בהוראות התקנון, כאשר התנאי הרווח הינו, כי על המועמד להוכיח, כי הינו בעל "אופי טוב", דבר הנעשה באמצעות קבלת חוות דעת גרפולוגית או קיומן של מבדקים אישיים במכוני התאמה.

תוצאותיה של הבדיקה נמסרות באופן ישיר לאגודה ואינן מובאות לידיעתו של המועמד, כך שאין באפשרותו לדעת מה הן תוצאות הבדיקה, ומה היתה סיבת סירוב האגודה לקבלו לחברות, דבר העשוי למנוע מהמועמד לערער על החלטת הסירוב בפני האסיפה הכללית, בהעדר מידע על נסיבות דחיית החברות ע"י ועדת הקבלה.

בהעדר התייחסות מפורשת לסוגיות שונות ולקיומם של תנאים נוספים, נותר בידי ועדת הקבלה שיקול דעת רחב אשר מותיר "שטח אפור" ליציקת תכנים הן ע"י ועדות הקבלה והן ע"י בתי המשפט.

- האם בידי האגודה הרשות לבדוק בציציותיהם של כל בני המשפחה, ובכללם גם צאצאי החבר המועמד או הוריו של המועמד להתקבל לחברות באגודה?

- האם היותו בנו של המועמד "עבריין מין" או מי שהורשע בעברו בגניבה וריצה עונש מאסר, מצדיק מניעת   קבלתם של הוריו לחברות באגודה?

- האם היותו של המועמד בעל נטייה חד מינית, המקיים אורח חיים השונה מאופייה המוצהר של האגודה, עשוי למנוע קבלתו לחברות?

- האם במושבים שהינם מושבים דתיים תבחן האגודה את אורחות חייהם של שאר בני המשפחה המורחבת?

לדעתנו, העדר התייחסות מפורשת למכלול הדוגמאות שהובאו לעיל, יביא במוקדם או במאוחר לצמצום שיקול הדעת שנותר כיום בידי ועדות הקבלה ובידי ועד האגודה, בבואם לבחון מועמדים לקבלה לחברות באגודה.

ראוי להדגיש, כי גם הכנסתם של תנאי קבלה לתקנון האגודה, אינו מבטיח, כי אלו יאושרו ע"י בית המשפט, שכן במידה וימצא כי תנאים אלו הינם בלתי סבירים ומנוגדים לעקרונות הצדק הטבעי ייפסלו התנאים וההוראות חרף עיגונן בתקנון.

 כך למשל, ניסיונן של אגודות לקבוע בתקנון דרישת גיל מקסימלי כתנאי לקבלה, או ניסיון לחייב את המועמד להיות נשוי, נפסלו בעבר ע"י בית המשפט ונקבע, כי תנאים אלו אינם רלבנטיים לצורך בדיקת התאמת המועמד להתקבל לחברות והן מנוגדות לכללי הצדק הטבעי.

ככלל, על ההגבלות והדרישות המופיעות בתקנון האגודה, כתנאי סף לקבלה לחברות באגודה, ראוי שתהיינה ענייניות ובעלות טעמים מיוחדים המצדיקים את עצם קיומן.

הכותב הינו עו"ד המתמחה בדיני אגודות שיתופיות, נחלות, מושבים ומשקים חקלאיים.

מייל: office@gilad-law.co.il

אתר:  www.gilad-law.co.il

 רשימה זו הינה למידע כללי וראשוני בלבד ואינה נועדה בשום מקרה לשמש כיעוץ משפטי ו/או כתחליף ליעוץ משפטי. אין להסתמך על האמור מבלי להיוועץ עם עורך דין העוסק בתחום בטרם נקיטת כל פעולה או קבלת כל החלטה. כמו כן, אין להעתיק, לפרסם ולהפיץ מבזק זה, כולו או חלקו, ללא קבלת אישור מאת עו"ד גלעד שרגא

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

הכותב הינו עו"ד המתמחה בדיני אגודות שיתופיות, מושבים ומשקים חקלאיים.

 

מייל: office@gilad-law.co.il

אתר:  www.gilad-law.co.il

            משק.קום

רשימה זו הינה למידע כללי וראשוני בלבד ואינה נועדה בשום מקרה לשמש כיעוץ משפטי ו/או כתחליף ליעוץ משפטי. אין להסתמך על האמור מבלי להיוועץ עם עורך דין העוסק בתחום בטרם נקיטת כל פעולה או קבלת כל החלטה. כמו כן, אין להעתיק, לפרסם ולהפיץ מבזק זה, כולו או חלקו, ללא קבלת אישור מאת עו"ד גלעד שרגא

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת גלעד שרגא, עו"ד

מאת: גלעד שרגא, עו"דנדל"ן ומקרקעין16/07/131456 צפיות
מעמדם וזכויותיהם של הידועים בציבור בנחלה? מה הדין בנישואים שניים בשאלת ירושת הזכויות במשק החקלאי? האם בן/ת הזוג החדש יירש את כל הזכויות בנחלה? האם הילדים מהנישואים הראשוניים עשויים למצוא עצמם מנושלים מהנחלה בעקבות הצטרפותו של בן/ת הזוג החדש למשפחה?

מאת: גלעד שרגא, עו"דדיני מיסים20/05/131579 צפיות
עסקאות שיערכו לאחר סיומה של הוראת השעה, לא יהנו מהפטור שאיפשר מכירת מס' יחידות מגורים וקבלת הפטור מתשלום מס שבח על כל יחידות המגורים הקיימות במשק, דבר שישפיע על שיעור תשלום המיסוי הצפוי למוכר המשק.

מאת: גלעד שרגא, עו"דדיני מיסים05/02/132781 צפיות
הסכנות בעריכת 2 הסכמים שונים למכירת משק חקלאי וכיצד יתייחס בית המשפט כאשר מובאת בפניו מחלוקת בין 2 צדדים לעסקת מכירת משק חקלאי, המבקשים לקבל סעד ועזרה בעסקה הבלתי חוקית שנערכה בינהם, במטרה להונות את רשויות המס?

מאת: גלעד שרגא, עו"דדיני משפחה13/11/122564 צפיות
במידה ותתעורר בעתיד מחלוקת בין היורשים, באשר לתוקפה של העברת הזכויות ללא תמורה שנתנה לאחד האחים, עשוי מקבל המתנה לגלות, כי בית המשפט יבטל את הסכם העברת הזכויות בנחלה, ולא יכיר בו כהסכם מחייב שנערך בין הצדדים וככזה שנגמר במהלך חייהם של ההורים. בית המשפט עשוי לראות בהסכם כמתנה עתידית שתושלם רק לאחר פטירת נותני המתנה, דבר הנוגד את הוראת סעיף 8 (ב) לחוק הירושה.

מאת: גלעד שרגא, עו"דנדל"ן ומקרקעין22/07/121955 צפיות
החלטתו של וועד ההנהלה על קבלתו הרוכש כמועמד לחברות באגודה שיתופית משמשת כהמלצה בלבד, היא אינה מחייבת את מוסדות האגודה ואינה משמשת משקל בעת הכרעת האסיפה הכללית במועד ההצבעה.

מאת: גלעד שרגא, עו"דדיני משפחה20/06/121673 צפיות
מתן זכות שימוש לילדים בבתי המגורים המצויים בחלקת המגורים של הנחלה, ללא עריכת הסכם מסודר, עלולה להקנות לילדים זכויות שימוש עתידיות בבתי המגורים, ללא כל כוונה מצד ההורים בעלי הזכויות בנחלה.

מאת: גלעד שרגא, עו"דנדל"ן ומקרקעין06/05/121960 צפיות
אי עמידת היזם בתנאי הסכם הפיתוח במושב, מצדיקה את ביטול הסכם הפיתוח ע"י מינהל מקרקעי ישראל, ולכן התניית מתן ארכה נוספת להשלמת הבניה בתשלום 31% מערך הקרקע הינה החלטה סבירה.

מאמרים נוספים בנושא דיני חוזים

מאת: אבי דוידידיני חוזים23/12/181416 צפיות
מה עתיד להתרחש בפגישה אצל נוטריון וכיצד כדאי להתכונן על מנת להשלים את כל הנדרש במהרה.

מאת: רוני הכהןדיני חוזים16/04/181697 צפיות
האם זה דבר שנחשב בתור יתרון או רק רעה חולה שצריכים להוציא מן החברה? קראו הלאה.

מאת: רוי ורלדיני חוזים23/10/171698 צפיות
Financing a home can be made more difficult when your credit score is low. FHA loans might be a good option to consider in these circumstances, because the federal government guarantees them.FHA loans can even work when a borrower doesn't have the money to make a down payment or closing costs.

מאת: רוי ורלדיני חוזים28/10/161869 צפיות
This article is going to prepare you to start. Check out the helpful hints below and get the advice you read. Make sure that you have good landing pages. Landing pages for specific ads are better than linking to the general website. This is because you are giving them just what they want. If you provide a contact form as well, it will certainly help generate leads.

מאת: elichai rubinדיני חוזים06/07/162195 צפיות
הזוגיות בימינו מוכרת ומקובלת היום גם כשותפות כלכלית לכל דבר. ככזאת, היא חייבת להיות מנוסחת לא רק בחוזה האהבה הנחתם בנישואים, אם כי גם בדמות הסכם ממון תקף שמסדיר שותפות זו מבחינה משפטית. הסכם המון מיועד לא רק למי שיש לו יותר מהשני, אלא גם למי שבא עם פחות רכוש חומרי אבל חלקו בשותפות הזאת לחיים שווה באותה מידה.

מאת: נועם קוריס משרד עורכי דיןדיני חוזים08/11/153417 צפיות
כל מה שרצית לדעת על המחאות זכות מאת עו"ד נועם קוריס, הסבר על הדין המצוי בענייני המחאות זכות לפי חוק המחאת חיובים

מאת: איתמר כוכבידיני חוזים28/07/152473 צפיות
חוזה הינו הסכם בעל תוקף משפטי, הנובע ממפגש רצונות בין מספר צדדים כשירים בעסקה, הכולל התחייבויות משפטיות. העיקרון המנחה בדיני החוזים הוא שככלל הסכמים יש לכבד.

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica