הכל תלוי, בעצם ,בצרכים שלכם.
התשובה הראשונה אשר תעזור לנו בתכנון פנים הארון הינו- למי מיועד הארון...?
ארונות שונים מיועדים לגילאים שונים ולאוכלוסייה שונה. אם תדעו ותבינו למי מיועד הארון שברצונכם לרכוש, קודם כל ידעו הצוות באולם התצוגה. לעובדה זו ישנה השפעה רבה על היחס בין המגירות למדפים, המבנה הפנימי והתצורה, סוג וכמות האביזרים הנלווים ועוד. "חלוקה נכונה" בין מגירות ומדפים אינה ערך מוחלט.... ישנו יחס "טבעי" אשר קיים ברוב הארונות, אך הדבר ניתן לשינוי. לדוגמא: ארון עבור מבוגר יכיל בד"כ יותר מדפים ופחות מגירות- מדפים עבור סידור הבגדים ומגירות עבור גרביים, לבנים ועוד.
ארונות הזזה אשר מיועדים לילדים, יכילו במקרים רבים יותר מגירות אשר מטרתן אחסון של פריטים קטנים, אשר באמצעות המגירה הינם גם מצונעים מהעין ושומרים על מראה אסתטי גם כאשר דלת ההזזה פתוחה.
ארון הזזה הינו פריט גדול וחובה שיבנה בצורה איכותית מחומרים איכותיים היות והוא מאחסן בתוכו משקל רב ופריטים רבים.
הגודל המומלץ למדף בארונות הזזה הינו לא פחות מרוחב של 50 ס"מ, היות ומדפים אשר קטנים מגודל זה, אינם ניתנים לניצול מקסימלי. אפרופו מקסימום- ההמלצה היא שרוחב המדף לא יעלה על 58 ס"מ היות וככל שהמדף גדול יותר, יש נטייה למלא אותו עוד ועוד... במקרה כזה, יש חשש שהמדף יקרוס היות והמשתמשים יעמיסו עליו יותר מידיי. במידה וברצונכם שפנים-הארון יכיל מדפים גדולים מהסטנדרט, ההמלצה היא שעוביים יהיה בסביבות ה- 28 מ"מ, כאשר עובי של 17 מ"מ הינו בדרך כלל הסטנדרט.