מגירות בארונות הזזה משמשות בד"כ לגרביים, ללבנים ולנעליים. נקודה. לכאורה, אין הרבה מה לעסוק בעניין- אבל רק לכאורה.... גם אם בחרתם עיצוב חיצוני וצורה לארון ההזזה שלכם, בחירת אופי המגירות, צורתן ועיצובן- משפיע מאוד על המראה הכללי של הארון ועל השאלה- האם האחסון בארון יהיה פרקטי ונוח...?
עומקה הסטנדרטי של מגירה הינו 15 ס"מ. המגירות "יושבות" ע"ג מסילות והן מונעות על כל אורך המסילה. חשוב שהמסילות יהיו איכותיות ושלא ינתקו מהארון. זה לא נעים בבוקר בהיר אחד לשלוף מגירה ושהיא תישאר לכם ביד מחוץ לארון, או שהיא תתקע ולא תוכלו לשלוף את המאוחסן בה.
קיימות כמה סוגים של מסילות עבור מגירות ארונות הזזה. גם אם בחרתם במסילה סטנדרטית, חשוב שתהיה מהסוג האיכותי. אם ברצונכם להשקיע מעט יותר, ניתן לבחור במסילה שהסיומת שלה מכילה מן מגנט והיא נסגרת לבד מנקודה מסויימת, באופן שקט. ישנה מסילה כפולה אשר מאפשרת למגירה להפתח בצורה מלאה, עד הסוף החוצה לשם גישה מלאה לכל התכולה.
חזית המגירה בארונות הזזה יכולה להיות בגימור קנטים בצבע הארון (קנט PVC) או בגימור "גרונג" אלומיניום. יש לזכור כי חזית המגירה הוא החלק אשר בא במגע עם יד האדם ולכן עליו להיות בעל גימור איכותי ועמיד. אם קנט או אלומיניום אינם לטעמכם, ניתן לשלב זכוכית בצבעים שונים בחזית המגירה.
חשוב לזכור- המגירות הינן שלב ביניים אשר נחשף לעיניי כל כאשר מסיטים את דלת ההזזה. חשוב להתאים את צורתה לצרכים שלכם ואת עיצובה לטעמכם ולקונטקסט הכללי על פיו הארון מעוצב.