בעת עיצוב חדרי תינוקות, יש לשים לב לאסתטיקה ולאנרגיה הכללית המתקבלת בחדר. ככל שעוברות השנים, הופך תחום עיצוב הפנים למקצוע מאוד מבוקש וכיום, המגמות העיצוביות המגוונות כלל לא פוסחות על חדרי תינוקות, להפך יש טרנדים ייחודיים אשר מוקדשים בעיקר לחדרים אלו.
מה כל כך חשוב בעיצוב חדרי תינוקות?
כמו חדרי מבוגרים, גם חדרי תינוקות אשר מעוצבים באופן נכון, בצורה נעימה ובצבעים מתאימים, מקנים לחדר אווירה שלווה ובטוחה. עיצוב חדרי תינוקות הפך לחלק אינטגראלי מעיצוב הפנים של בתים רבים ולחלק בלתי נפרד משלב ההכנות של ההורים לעתיד לקראת הרך הנולד שעומד להצטרף למשפחה.
כמו כן, למרת שעיצוב חדרי תינוקות דורש מההורים או ממעצב הפנים חשיבה מעמיקה והשקעה בפרטים, אין זה אומר כי תמיד חייב לעשות זאת באופן מקצועי או בסכומי עתק. הרעיון המרכזי הוא ליצור חדר שתואם את הציפיות של ההורים, חדר יפה ואסתטי המתאים למינו של הרך הנולד, עם אווירה נעימה המותאמת בעיקר לגילו של התינוק ומקום לחפצים חשובים כגון: עריסה, עגלה לתינוק, לול וכדומה.
איך מעצבים חדר תינוקות?
כפי שצוין לעיל, עיצוב חדרי תינוקות לאו דווקא מצריך השקעה כספית גבוהה אך בהחלט דורש מכם כהורים רצון טוב ויוזמה יצירתית. על פי רוב, הצבעים המתאימים לחדרי תינוקות הינם צבעים בהירים, צבעי פסטל ניטרליים, עליהם ניתן להדביק טפטים או מדבקות מיוחדות, להוסיף נצנצים או טייח מיוחד, לצייר, להשתמש בשבלונות של חיות, דובונים ועוד.
זכרו כי חדר של תינוק ממש לא צריך להיות עמוס בחפצים או פריטים, בעיקר מכיוון שחדר זה אמור להיות בטיחותי. כמו כן החדר לא צריך להיות עמוס בגירויים ויזואליים לתינוק, אם כי לא אמור להיות נטול גירויים לחלוטין. הרעיון המנחה הוא ליצור לתינוק אווירה רגועה ובטיחותית, כמו גם למטפליו ולהוריו. מגוון צבעים עלול ליצור תחושת בלבול, מגוון פריטים ורהיטים עלול ליצור עומס ומחנק. כדאי גם לעצב את החדר בקנה מידה אחד עם יתר החדרים בבית, זאת כדי ליצור הרמוניה ולא ליצור דיסונס רב עבור הילד. כדאי לקח בחשבון את פקטור הגיל ולהבין כי התינוקות גדלים מהר, לכן מומלץ לבחור בעיצוב סולידי שיתאים לטווח ארוך.