פתיחת עסק עצמאי הינו דבר שמצריך נסיון רב האומנם לא לכולם יש נסיון בתחום בו הם רוצים לפתוח את העסק העתידי יחד עם זאת אם זאת אכן התמונה עדיף שתחכו קצת ותלכו להתלמד אצל משהו עם נסיון כבר של כמה שנים בכל מקרה עדיף לא להיות פזיזים ולחכות טיפה עד אשר יהיה לכם הנסיון הנדרש לנהל עסק , עדיף להתגלח על זקן של מישהו אחר ולא על שלכם הרי משהו כבר עשה כמה טעיות אני בדרך! לעסק של
חברות קייטרינג חדשות נפתחות בימים אלה בעקבות הביקוש הגדול קייטרינג לאירועים הרבה שפים שכירים שחלמו כל חייהם להיות עצמיים ולהגשים את חלומם בתחום הקולינרי בדרך שהם רוצים , ההזדמנות שנוצרה בעקבות המצב יוצרת הזדמנות לשפים השכירים . האומנם בתחום האוכל וההסעדה יש לשפים האלה נסיון לא מבוטל יחד עם זאת להיות שכיר ולהיות עצמאי אילו דברים שונים בתכלית.
בעקבות ההבדלים בין להיות עצמאי ולהיות שכיר רשמנו רשימה של מספר המלצות לשפים שרוצים לפתוח חברת קייטרינג לאירועים.
ההמלצה החשובה הראשונה הינה לחשב מלאי זהו דבר חשוב שהרבה בתחום האוכל נופלים בו ביחוד כאלה בלי נסיון ששכירים פחות שמים לב להוצאת על מרכיבי המזון קונים הרבה ובסופו של דבר נשארים עם מלאי שאין מה לעשות איתו דבר זה בהרבה תחומים ניתן לטיפול מכיוון שאם לדוגמה חברת ציוד קונה יוצר מידי כיסאות לאירועים ויש לה עודף מעבר לביקוש היא יכולה לאחסן את הכיסאות עד אשר יהיה בהם צורך בתחום האוכל לא כך הדבר הדברים לרוב מתקלקלים מהר מאוד ויש צורך לזרוק אותם וממש להפסיד כסף על הוצאה זו. לכן ניהול מלאי נכון יהיה ההבדל בין עסק רווחי ומצליח לעסק כושל.
נקודה נוספת הינה פרסום ממוקד כמו שאנחנו יודעים אי אפשר בלי פרסום לכן יש למקד את הפרסום כמה שיותר לתחום שחברת קייטרינג לאירועים שאתם פותחים אם זה קייטרינג חלבי אז מיקוד בלקוחות אשר מתעניינים בקייטרינג חלבי אם זה קייטרינג צמחוני אז יש למקד בפרסום בתחום הבשרי תנסו גם למקד את האירועים אותם אתם רוצים לעשות קייטרינג לאירועים עסקיים אז למקד לחברות , אם ברצונכם להתמקד קייטרינג לאירועים בבית הלקוח אז תמקדו את קייטרינג לאירועים פרטיים .
ישנם חברות שגם שמתמקדות במיקום גאוגרפי סתם לדוגמה חברת קייטרינג חלבי בחיפה תעדיף להתמקד בעירה וכך לחסוך עליות שינוע וגם עליות פרסום.