לפני שאגש ישירות לעניין המרכזי של המאמר ואשר לשמו הוא נכתב, חשוב לי לעמוד על ההגדרה שלו. המאמר עוסק בנושא "פתיחת סתימה". סתימה אשר נוצרת במהלך חייכם משום מקום ודורשת פיתרון מיידי כיוון שאילולא ימצא אחד כזה, לא יהיה ניתן להמשיך לקיים אורח חיים סדיר ונינוח בבית. כשהמכה הזו נופלת עלינו משום מקום ואיננו מוכנים להתמודדות איתה היא יוצרת לנו הרבה כאב ראש. איך לטפל בבעיה? האם לפנות לגורם מקצועי לפתיחת סתימה? האם לפתוח אותה באופן עצמאי? מה הסיכון בכך? האם אפשר להזיק יותר במקרה של עבודה לא מקצועית? מה העלויות בכלל? עזוב עליות, למי אני יכול בכלל לפנות – לא מכירים אינסטלטורים ולא יודע במי אפשר לבטוח!
כל השאלות והמחשבות הללו מתחוללות לנו לפתע במוח ומכאן אנחנו מקבלים במקרה הטוב סלט ירקות ובמקרה הגרוע אדוויל. באף-אחת מהסיטואציות לא התקדמנו בפיתרון הבעיה ועל כן אנחנו צריכים להיערך מלכתחילה לסיטואציה כך שלכשהיא תגיע, נדע לעמוד מולה איתנים ומוכנים.
נכון, לא מדובר פה במלחמת עולם – בסך-הכול פתיחת סתימה שנדרשת להיעשות במהירות האפשרית, אך כמו שחשוב שנדע איך להתמודד עם אחת כזו שקורת, חשוב גם שנדע איך להימנע ממנה לכתחילה. לצערי, אין נוסחא המאפשרת הימנעות טוטאלית מהצורך בפתיחת סתימה ביום מן הימים וזו כנראה תופעה שקורית מתישהו כמעט בכל בית, אך יש דרכים להוריד את ההסתברות;
המקומות בהן נוצרות הסתימות העיקריות הנדרשות בפתיחה הם הכיורים, השירותים והמקלחת. לכל אחד מהם "גורם מייצר סתימה" משלו ולכן לכל אחד טיפ או עצה אחרים:
כיורים – הגורם הבעייתי כאן הוא שאריות המזון הנערמות לתוך פתח הצנרת עם השטיפה הקולחת של המים את הכלים המלוכלכים. הפיתרון: מכסה מסנן לפתח הכיור, ניתן לרכישה בכמה שקלים.
שירותים – הגורם הבעייתי כאן הוא זבל ואשפה הנזרקים בחוסר תשומת-לב לכך ששירותים הם אינם פח זבל [!] דוגמא מאוד בולטת היא נייר טואלט המושלך לאסלה בשיא הטבעיות. זהו הגורם מספר אחת ליצירת סתימות בשירותים.
מקלחת – כשאנו שוטפים את גופנו, אנו משירים מעליו לכלוך שהצטבר במהלך הזמן, הרבה אבק וכמובן – שערות. על כן, גם כאן חשוב לשים מכסה שיסנן את כל הפסולת מלהיכנס לפתח האמבטיה.