כמה פעמים מצאתם את עצמכם נדרשים לטפל בבעיות הקורות בצנרת הבית? אני מניח שאין ספור פעמים. מה לעשות, זו המערכת הפעילה ביותר בבית וזרימת המים מתרחשת כל הזמן – בין לשירותים, בין לכיורים ולברזים, בין למקלחת ובין לביוב ולדודי השמש. כל הזמן פעילות, והרי משהו שפעיל כל-כך סופו שמתי שהוא יתקלקל. תקלות אינסטלציה בדרך-כלל מתבטאות בדמותן של סתימות במערכת הצנרת. הצטברות של פסולת, לכלוך, אבק וצואה גורמות לגודש צפוף של מוצקות החוסמות את זרימת הנוזלים השוטפת. בשל כך, אנו נדרשים לבצע פתיחת סתימות באמצעות אינסטלטור המומחה לפתרון הבעיה. כל זה נכון ויפה כאשר מדובר בסתימה רגילה ופשוטה, אך כאשר מדובר בסתימה בביוב – הו, אז נצטרך כבר להשתמש בשירותי ביובית ומכאן שסיוע באינסטלאטור פרטי לא רק שלא אפקטיבי, אלא גם יצא לנו יקר הרבה יותר.
מבולבלים? בואו נעשה קצת סדר בדברים. ראשית כל, מה זה בכלל ביובית? ייתכן ואפילו לכך אינכם מודעים ואין זו בושה, כי לא רבים יודעים. ביובית זהו כלי הרכב באמצעותו מתבצעת השאיבה של הלכלוך והפסולת מהביוב. על כלי הרכב מונחת מיכלית גדולה מאוד המסוגלת להכיל כמויות עצומות של נוזל, פסולת ולכלוך ואשר מובנת בה גם מערכת שאיבה בעלת כוח עצום המסוגל לשאוב למעלה מ-20,000 ליטר בדקה אחת בלבד. מערכת השאיבה שעל הביובית מתבססת על לחץ עצום של אוויר המתבטא בצורת וואקום חזק ביותר ושילוב של לחץ מים המאפשר ללחץ השאיבה גם לנקות את הלכלוך.
אופן התפעול של ביובית מורכב יותר ממה שאולי תהיתם – לא מדובר רק בהבאת כלי הרכב לאזור ובכך סיימנו. צוות ביובית מכיל לרוב כשני פועלים – האחד מנהל העבודה והשני הפועל. שניהם נדרשים להרכיב ולהתאים את מערכת השאיבה לפי מבנה וסגנונו של הביוב בבית הלקוח, לאחר מכן הם נדרשים להפעיל את השאיבה ובסיומה לנקות אחריהם את כל הפסולת על-מנת שלא להשאיר ריח רע ב"זירת הפשע". עבודתם של הפועלים נעשית בתיאום אחיד עם פעולתה של הביובית, כאשר הם משתמשים בכלים ידניים להתאים ולקוון אותה לפי הצורך כך שפעולת השאיבה תוכתר בהצלחה.