אתמול אחי חגג בר מצווה, איזה כיף היה. חגיגה נהדרת, עם כל המשפחה והחברים, גם שלי וגם של אחי. אכלנו הרבה אוכל טוב, היה קייטרינג מעולה; רקדנו ופיזזנו, הבאנו את התקליטן הכי טוב שיש בתחום; האורחים לא יצאו בידיים ריקות, הבאנו להם שי קטן, מזכרת. זו הייתה בר מצווה מהסרטים ואני לא חושב שהרבה זוכים לחגוג בצורה כזו. האם אתם חגגתם בר מצווה כשהגעתם לגיל 13? אני מקווה שכן, כי זו חגיגה שאסור בכלל לפספס.
מלבד הערכים היהודיים, המצווה שבחגיגת הגעתו של הבן לגיל זה, לחגיגות בר מצווה יש חשיבות גדולה בהתפתחות חייו של נער. גיל 13 הוא הגיל שבו עומד הנער בפתח של תקופה שונה בחיים שלו, שבה יתבגר, יתחכך וילמד על ולמה כולם מדברים. המעבר בין ילדות, משחקים וכיף לתעסוקה קצת יותר בוגרת, הוא דבר קשה לרבים. אחדים לא מבינים מאיפה זה נפל עליהם, אחרים מרגישים את הקושי לקבל את השינוי. הרבה ילדים גדלים במחשבה על בר מצווה כחגיגת ענק של פעם בחיים ולא על אירוע סימבולי של תקופה חדשה בחיים.
בר מצווה אפשר לחגוג בכמה דרכים שונות. רבים אוהבים לחגוג את האירוע בשני חלקים – את העלייה לתורה בבית הכנסת ולהפיק אירוע באולם אירועים, עם כל האבזור האפשרי, תקליטנים, רקדניות, קייטרינג, ממתקים וגם אלכוהול, למבוגרים. יש כאלה שיחגגו בר מצווה בכותל דווקא, יעלו לתורה במקום הקדוש ביותר ליהדות ולאחר מכן, יוכלו להגיע למסעדה באזור הכותל או להישאר עם רעיון האירוע הגדול באולם אירועים. בר מצווה הפכה להילולה מאסיבית שכזו בעיקר בתקופה מודרנית שכזו. כמובן שלפני אפילו כ100 שנים, לא היו תקליטנים ורקדניות בחגיגות בר מצווה. גם אצל היהודים האורתודוקסים כיום, החרדים, לא נמצא הילולות הדומות להילולות המקובלות בחלק היותר "משוחרר" של העם היהודי.
בר מצווה, בכל צורה שרק תרצו לחגוג, היא סיבה למסיבה. חגיגה עצומה עם כל המשפחה, החברים וכל מי שבא – ברוך הבא. זהו לא סתם יום הולדת, זו חגיגה של פעם בחיים.