רבים מהזוגיות נכנסים לשגרה של הזוגיות ולא שמים לב כי הפסיקו לתחזק אותה, הפסיקו לדאוג שבן הזוג או בת הזוג ירגישו נאהבים. שגרת החיים הכוללת התמקדות בקרירה, גיל הילדים, משכנתא, הוצאות חודשיות שוטפות גורמים לנו לעיתים לשכוח שבן הזוג שלנו הוא לא רק הפרטנר שלנו הוא גם המאהב. בחלק מהמצבים ישנה הרגשה של חוסר מימוש עצמי כל הסיבות הללו יכולות לגרום למשבר בזוגיות. במצבים אלו יועצת זוגית יכולה להיכנס לתמונה וזוגות רבים פונים לקבל טיפול ועזרה של היועצת המנוסה.
תפקידה של יועצת זוגית
תפקידה של יועצת זוגית היא לנהל את המפגש. תפקידה לגרום לבני הזוג להקשיב אחד לשני ולהוביל אותם למקום שבו יוכלו לפתור את הבעיות שיצרו את משבר הזוגיות. באמצעות הכלים והטכניקות שלמדה היועצת כגון הקשבה, ניהול משא ומתן, יכולת לפשרה וכו' תסייע יועצת זוגית לבני הזוג להחזיר את הזוגיות שעלתה על שרטון בחזרה לשגרה טובה ואוהבת, ולצאת ממה שנקרא משבר בזוגיות, שהוא בעצמו משהו קשה ומורכב מאוד. במהלך הטיפול כל אחד מבני הזוג יוכל להביע את עצמו ללא הפרעה כך שבן הזוג יוכל לשמוע ולהבין את אשר על ליבו. על מנת שהטיפול יהיה איכותי על המטפלת שנבחרה להיות יועצת זוגית מנוסה.
טיפים ליצירת זוגיות טובה
כל יועץ ויועצת זוגית ימנו את הטיפים הטובים ביותר ליצירת זוגיות טובה. הטיפ הראשון הינו הערכה וכבוד הדדי, לקבל את האחר למרות השונות, יש לעבוד על התקשורת וההקשבה, לא לצבור ולאגור כעסים. יש למצוא דרכים לפרוק אותם. יש לנסות ולשמור על הנתינה שהייתה בתחילת הקשר, תאפשרו לעצמכם לתת מחוות קטנות ומיוחדות לבן/ת הזוג אפילו כזו שלא עולה הרבה כסף, קבעו ותכננו פגישה שתהיה רק שלכם- דייט זוגי, אשר יספק את שניכם ויגרום להשגת מימוש עצמי וזוגי כאחד, או למצוא נוסף משותף אשר ניתן יהיה להצמיח ממנו חוויות משותפות כגון סדנת בישול וכו'.