כן, זה לא קל להפסיק לעשן. אחרי שהתגברתם על ההרגל והתגברתם על הרגש והשכל נשאר רק להתגבר על הגוף. הגוף צריך את הסיגריות – הוא מ-כ-ו-ר. הפסקה פתאומית של סיגריות יכולה לגרום לכאבי ראש, בחילות, הקאות ושאר סימני מחלה למיניהם.
איך מתמודדים עם זה?
מילת המפתח כאן היא הדרגתיות. הפחתת כמות הסיגריות היומית בצורה הדרגתית ומבוקרת תאפשר מניעה מהסימנים המחלתיים ומה"דודא" הבלתי נסבלת לעוד סיגריה אחת אחרונה היום. כאן שוב המקום להזכיר את האופציה החביבה של רישום מספר הסיגריות שאתם מעשנים מדי יום.
מעבר לזה השוק היום מוצף בחברות, מוצרים ותכשירים שיעזרו לכם להפסיק לעשן. מבין האפשרויות המומלצות קיים הטיפול התרופתי (תרופות כמו צ'מפיקס או זייבן שמספקות למח את ההנאה שמספק הניקוטין), מכוני גמילה (כמו מכון אברהמסון שמציע טיפול פסיכולוגי בבעיה), מסטיקי ניקוטין או מכשירים דמויי סיגריות שמאפשרים את הגמילה ההדרגתית שדיברנו עליה, סדנאות תמיכה (כמו אלכוהוליסטים אנונימיים רק עם עישון) ודיקור סיני.
כל השיטות מציגות אחוזי הצלחה מסוימים ובאמת תמיד יהיה את זה שיספר לך שדווקא השיטה הספציפית הזאת פתרה לו את כל הבעיות. ככל הנראה, לכל אחד יש את השיטה שתעבוד בשבילו. אל תפסלו אף שיטה על הסף – לעולם אי אפשר לדעת.
באופן אישי אני מציע להרגיל את הגוף שלנו לספורט – ספורט יכול להיות הרגל שיתפוס אט-אט את מקומו של העישון בחייכם. בנוסף לכך בזמן פעילות גופנית מופרשים הורמונים הדומים בפעולתם לחומרים המופרשים כתוצאה מעישון. כלומר- אפשר להתמכר לספורט, וזאת התמכרות אחת שלא תפגע לכם בבריאות, אלא רק תשפר אותה.