נוטריון נושא בתפקיד אחראיורגיש, מחמת רגישותו של התפקיד, תנאי מוקדם לשמש כנוטריון הוא התמחות ועבודה כעורך דין לתקופת זמן שלא פחות מעשר שנים, אדם בעל אמינות רבה גבוהה מהמקובל שניתן לסמוך עליו בלי ספקות ועורך דין שלא הורשע בפלילים.
נוטריון –בדבר התפקידים של הנוטריון
1. תרגום מסמכים – כל אדם שמבקש לתרגם מסמכים משפה אחת לשנייה וצריך לאמת את התרגום מוכרח אישור של נוטריון המעיד כי התרגוםנאמן למקור. אישור נוטריוני החתום בידי נוטריון תקף בכל המדינות ולכן אם צריך לשגר מסמכים למדינה זרה כגון מסמכים לימודיים, עסקיים או רפואיים יש צורך באישור של נוטריון מורשה.
2. בשנת 1967 נחקק חוק הנוטריון בכל הנושאים השייכים לתרגום מסמכים. מכוח חוק זה מוענקת לכל נוטריון סמכות לתת אישור לתרגומים ומסמכים רבים. אומנם, תרגום זה פעולה שכל מתרגם יוכל לבצע, אולם, תרגום בחתימת נוטריון מעניק תוקף משפטי לכל מסמך מתורגם.
3. נוטריון עוסק גם בחתימת הסכמי ממון. חתימתו של נוטריון על הסכם ממון בין בני הזוג מעניקה להסכם תוקף משפטי המחייב את שני בני הזוג.
4. העתק זהה למקור - במידה ויש צורך למסור דוקומנטים כלשהם או אישורים כאלה ואחרים , אין צורך מעשי לתת את המסמכים המקוריים. כיוון שהחתימה של נוטריון על הדוקומנט קובעת שהוא אותנטי, את המסמכים המקוריים נוכל להשאיר ברשותינו,ליצור העתק מהמסמך ולקבל עליו חתימת נוטריון.
5. חתימת צוואות- על צוואה החתומה על ידי נוטריון קשהלערער אפילו אם מתגלות מחלוקות בין היורשים.
צוואות –הכול על אודותצוואות
1. צוואה הנה מסמך משפטי שבו מצווה המוריש מה יקרה לרכוש שלו אחרי מותו.מבחינה חוקית אפשר לערוך צוואה החתומה על ידי שני עדים ולא צריך חתימה של עורך דיןאו לחילופין נוטריון מורשה. החתימה של העדים מאשרת כי בעל הצוואה חתם לפניהם על גבי צוואתו וכי היה בדעה צלולה בשעת החתימה עליה.
2. יש פעמים שאחרי פטירתו של בן אדם מתגלות מריבות קשות ומחלקות שונות בין יורשיו. קורה לעתים שסכסוכים בענייני צוואות מגיעים לדיון בבתי המשפט. במידה והצוואות חתומות ע"י נוטריון קשה מאוד לערער עליהן. החוק מכיר במעמד המיוחד של כלנוטריון ולרוב הוא לא מערער על חתימתו.
3. כל מי שרוצה שרכושויינתן בהתאם לרצונו, מקפיד לכתוב את צוואתו ולחתום עליה על ידי הנוטריון ווכך הוא מונע לאחר מכן חיכוכים וסכסוכים מיותרים בין היורשים.
ירושות –בנושא חלוקת הרכוש לאחר המוות
1. ירושות הינן עזבונו של כל אדם שמת. ירושות הן, בד"כ, רכוש ונכסים שמוריש המנוח לבני משפחתו.
2. חוק הירושות נחקק בכנסת בשנת 1965.בחוק זה מפורטות הדרכים הקבועות כיצד מחולקות ירושות. צוואה עורכיםכאשר יש מי שרוצה לחלק את ירושתו בדרכים שונות מהדרך הכתובה בחוק הירושות. לשם משל, יש לפעמים שאבא או אימא מבקשים להותיר ירושה גדולה יותר לאחד מהילדים יותר מלאחיו או כשיש רצון להוריש למוסדות או ארגונים שונים.
3. כדישלא יהיו בעיות ירושה, חיוני להחתים נוטריון על הצוואה.