יש אירועים בחיינו שהם משמעותיים מאוד עבורנו ואמורים להיות חד-פעמיים. בהכנות לקראת האירוע, כל תשומת ליבנו עוברת אל ההכנות הנדרשות: בחירת אולם, בחירת שמלה, עיצוב שיער ואפקטים ויזואליים שבלעדיהם אף זוג לא יכול להתחיל לצעוד אל החופה. במקרים כאלה אל לנו לשכוח את מרכיב האוכל. הוא חשוב ביותר מכיון שבתום האירוע, אנשים לא יזכרו כלום ,פרט לחווית האוכל.
לשם-כך מקובל לעשות סידרת "טעימות" אצל מספר חברות קייטרינג לאירועים ולבחור חברה שנותנת את המנות שנראה לכם שהאורחים שלכם יאהבו. חשוב גם לברר שחברת קייטרינג לאירועים תתאים לכם גם מבחינת היבטים אחרים. ראשית כל, כדאי לבדוק האם הם גם מעצבים את האתר שנבחר ואם כן, יש להתאים את העיצוב לרוח האירוע. שנית, האם הם מביאים אוכל מוכן או שהם מכינים את האוכל במקום האירוע בשיתוף הקהל. קייטרינג לאירועים נוהגים היום להציב דוכנים בשטח, ללוש את הבצק לפיצה לעיני הקהל, להוסיף לה רסק עגבניות ותיבול ולשאול את המוזמנים איזו תוספת הם ירצו לפיצה שלהם. כך ניתן להכין גם בשר, שיפודים ולגלגל סושי.
צורת הגשה אחרת שמקובלת היום היא באמצעות מגשי אירוח. בשונה מבישול בשטח, כאן מביאים את האוכל בצורתו המוכנה, כשהוא ערוך ומסודר באופן מושך ומגרה – על גבי מגשי אירוח. ניתן לתאם מראש את סוגי המאכלים שיוגשו ומה יהיה העיצוב בעת ההגשה.
קו מוביל בקולינריה של האירועים כיום הוא קייטרינג חלבי. ענף זה פותח הרבה אפשרויות תזונתיות ועיצוביות. קייטרינג חלבי יכול לפנות לכל מיני סוגים של קהלים: צעירים שחזרו מהמזרח והבטן עוד מתגעגעת לאוכל ההודי, צמחונים שלא אוכלים מן החי יקבלו פה אוכל עשיר ומגוון המותאם לצרכיהם. גם דתיים המפרידים בין בשר לחלב ירגישו בנוח לקבל רק מגשי אירוח על בסיס חלבי. קייטרינג חלבי הוא הזדמנות להיזכר במאכלים שהכינו בבית הורינו וכיום אין לנו את הזמן, את המיומנות או את הסבלנות לעשות אותם: בלינצ'ס, ממולאים לסוגיהם, סוגי דגים שונים מטוגנים או אפויים בתנור. בסוף מוגשים קינוחים מתוקים מדהימים שהם גולת הכותרת של קייטרינג חלבי.