קייטרינג לאירועים, כיום שרותי הסעדה ואספקת מזון בארועים ואתרים שונים, התפתחו עד מאוד בארץ במרוצת השנים. דומה שההתפתחות בצעדי הענק, שחוותה תעשיית קייטרינג לארועים בארץ, התרחשה בזמן ארוך הרבה יותר מאותן השנים שחלפו ממערכון החתונה בכיכובם של יוסי בנאי ורבקה מיכאלי, ומהמנות העיקריות המגוונות שכיכבו בתקופה זו: מגשי אירוח עמוסי רבע עוף - ובורקס. אז כמובן לא היתה נפוצה האופציה לקייטרינג חלבי, לא כל שכן בופה כניסה, בר עשיר לאורך הארוע, ושאר אפשרויות קייטרינג לאירועים שכבר הפכו לסטנדרט בימנו.
קייטרינג לאירועים בעבר וכיום
כיום מגוון האפשרויות שניתן לקבל מאת קייטרינג לאירועים הוא מנעד מסחרר ועצום,
לכל כיס וסוג ארוע שניתן לחשוב עליו. כיום ניתן להעמיס על מגשי אירוח קאוויאר בלוגה ולא רק חצילים בטחינה, את כלל סוגי הסושי שונים ולא רק דג מלוח, וכמנה אחרונה לאכלס על מגשי אירוח את כל סוגי הפירות, המאפים, הקינוחים ופינוקי השוקולד שרק ניתן לחשוב עליהם, ולא כבעבר קרם בוואריה ומוס שוקולד.
בעבר ארוע היה שמחה, שמחה דרשה מצג של פאר הוד והדר- כלומר 'שואו', ו'שואו' דרש הגשת בשר, למגינת ליבם של מיעוט הצמחונים הנרדף שהיה אז, ושל כלל הסועדים – כשהארוחה הגיעה לשלב הקינוחים.
כלל לא בטוח שצו האופנה החברתי לאותו 'שואו' נשתנה, אולם הדרך להפגין אותו כיום כבר לא מחויבת לרבע-העוף המדובר, או לחילופין בסיגר בקר-טחון או סטייק-עין מפוחם שכמות הבשר בו קטנה מגודל האישון. אם הוחלט על קייטרינג בשרי ניתן להנות מחוויה קרניבורית שלמה ואמיתית, באסאדו ארגנטינאי או ברזילאי- ולא רק 'על-האש' לקבבים או ברביקיו להמבורגרים, כשכמובן גם נפוצה וקבילה מאוד אפשרות קייטרינג חלבי.
דוגמאות קייטרינג חלבי
אפשרות זו, קייטרינג חלבי, היא מהמפותחות ביותר כיום: היא יכולה להכיל למשל ערב שכולו הגשה בסגנון איטלקי, שתכלול את מיטב ומירב האוכל האיטלקי – החל בפוקאצ'ות ראשונות, המשך בפיצות ופסטות, וכלה בזאביונה וטירמינסו באחרונות; ניתן להסתפק או להוסיף פשטידות, קישים וסלטים מכלל עדות או ממטבחים אקלקטיים שונים. בכל-מקרה ולכל ארוע ניתן להקפיץ את דרגת הארוח, הרמה, היוקרה והיוקר, ולסגנן אותו לכדי ארוע בוטיק מצומצם ויוקרתי, אליו ניתן אף להשיג שף פרטי ידוע ומדופלם.