במות הרמה ומלגזות קיימות בענף השינוע מזה זמן מה, במאמר הבא נסקור כמה סוגים של במות הרמה, שימושים ויכולות עיקריות של ציוד מכני מקצועי אשר בשימוש בתעשיות מגוונות.
במות הרמה מספקות פתרון לעבודה בגובה עד 26 מטר ולעיתים אף יותר. כאמור, במות הרמה מיועדות לעבודות פנים ואף עבודות חוץ, חלקן מיועד לעבודות באתרים כגון: אולמי ספורט, מבנים עם ריצוף פורצלן ועוד.
במות הרמה - סוגים עיקריים
להלן הסוגים המוכרים ביותר של במות הרמה
? במות הרמה הידראוליות - פועלות על בסיס מנוע הידראולי ובוכנות הידראוליות.
? במות הרמה חשמליות מספריים - במות הרמה אלה מייעלות משמעותית את העבודה במקומות גבוהים במיוחד. הבמות יכולות לשמש כמשטח עבודה בטיחותי ויכולות לתמוך בנשיאת עד 2 עובדים יחד עם ציוד עבודה.
? במות הרמה זרוע טלסקופית ישרה - במות הרמה בעלות זרוע טלסקופית ישרה נותנות פתרון איכותי כאשר ישנו צורך בגישה למקומות מורכבים בהם אפילו הקרקע אינה ישרה, לשם כך מאפשרות תמרון ארבע על ארבע לנוחות מפעילן. לרוב נהנות מעבירות ברמה גבוהה, ולעיתים מונעות על ידי מנוע דיזל.
? במות הרמה זרוע טלסקופית עם מפרק - במות הרמה בעלות זרוע טלסקופית עם מפרק, המאפשר שינוע ציוד מעל מתקנים גבוהים או מכשולים הממוקמים בסמוך ליעד העבודה.
פרמטרים חשובים במפרט של במות הרמה הינם: עומס מרבי, גובה הרמה, מידות משטח, משקל עצמי.
ישנם תקנים מחמירים של משרד התקנים הישראלי, אשר בוחנים את במות ההרמה על מנת לוודא כי הוראות היצרן אכן תואמות את מציאות כושר הנשיאה ושאר הפרמטרים הכה חשובים מבחינה בטיחותית.
בטיחות בעבודה עם במות הרמה
כאמור, במדינת ישראל ישנם חוקים שנועדו לשמור על בטיחות העובדים. חלק מן החוקים אף מפרט את התנאים המדויקים בהם מותר לבצע עבודה בגובה רב, אליו אמצעי בטיחות חייבים להישמר אחרת המפעיל עשוי להיות מואשם ברשלנות (ישנה ירידה לפרטים עד סוג הסוליה של נעלי העובד!). בחוק מוגדרים תנאי נוספים כגון הימצאות רתמות בטיחות, מספר אנשים מותר על במת הרמה, רדיוס בטיחות על הקרקע ועוד. כמובן שיש צורך ברישיון מיוחד לשם הפעלת במות הרמה מיוחדות, הרישיון המדובר זהה לזה של נהגי מלגזות.